Jeff Goldblum si zahrá v treťom filme o Thorovi

NETKY.SK • 22 Máj 2016, 09:46 • 2 min
Jeff Goldblum si zahrá v treťom filme o Thorovi

BRATISLAVA - Americký herec Jeff Goldblum sa predstaví v pripravovanom akčnom filme Thor: Ragnarok. Oznámila to spoločnosť Marvel Studios, ktorá zároveň zverejnila viacero postáv, ktoré už skôr oznámení herci v projekte stvárnia.

slovakia

left justify in out

Šesťdesiattriročný rodák z Pennsylvánie sa predstaví ako Grandmaster, vyššie kozmické stvorenie, ktoré sa zahráva s menej významnými stvoreniami, medzi ktorými sú napríklad aj ľudia.


Ku Goldblumovi sa tiež pridali novozélandský herec Karl Urban, ktorý si zahrá asgardského bojovníka Skurgea a Američanka Tessa Thompson. Tá sa predstaví ako Valkýra. Austrálska herečka Cate Blanchett stvárni hlavnú zápornú postavu, ktorá sa volá Hela. Štúdio tiež znova potvrdilo, že sa v projekte predstaví aj Mark Ruffalo v úlohe vedca Brucea Bennera a jeho alter ega obra Hulka, pričom do filmu sa vrátia pôvodní predstavitelia severských bohov Chris Hemsworth, ktorý hrá Thora, Tom Hiddleston ako Loki, Anthony Hopkins ako Odin a Idris Elba. Ten si znova zahrá Heimdalla, strážcu mýtického mostu do iných svetov.


Prvý film o Thorovi sa dostal do kín v roku 2011. O dva roky neskôr nasledovalo pokračovanie s podtitulom Temný svet. Tretí film má americkú premiéru naplánovanú na 3. novembra 2017. Réžie snímky sa ujme Novozélanďan Taika Waititi, ktorý sa zaslúžil o vznik filmov ako Boy (2010) alebo Čo robíme v temnotách (2014). Na scenári v súčasnosti pracuje Stephany Folsom, ktorá má prerobiť pôvodnú verziu Christophera Yosta a Craiga Kylea.


Jeff Goldblum je známy aj zo snímok Mucha (1986), Jurský park (1993) a Stratený svet: Jurský park (1997). Okrem toho si zahral napríklad vo filmoch ako Do noci (1985), Ľahké pozemšťanky (1988), Mister Frost (1990), Tajná misia (1992), Veľký švindeľ (1996), Život pod vodou (2004), Zámena (2010), Grandhotel Budapešť (2014) či Charlie Mortdecai (2015). V roku 1996 ho nominovali na Oscara za krátkometrážny film Little Surprises, ktorý režíroval.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies