Jeff Bezos sa chystá odletieť do vesmíru. Vznikla petícia, ktorá požaduje, aby sa už odtiaľ nevrátil

NETKY.SK • 20 Jún 2021, 09:14 • 2 min
Jeff Bezos sa chystá odletieť do vesmíru. Vznikla petícia, ktorá požaduje, aby sa už odtiaľ nevrátil

Jeff Bezos chce odletieť do vesmíru spolu so svojím bratom a dvoma ďalšími ľuďmi v rámci prvého letu s posádkou na rakete Blue Origin 20. júla. Objavila sa však online petícia s viac ako 22 000 podpismi, ktorá požaduje, aby Jeff Bezos zostal vo vesmíre na neurčito.

slovakia

left justify in out

Petícia má názov „Nedovoľte Jeffovi Bezosovi vrátiť sa na Zem“ a naznačuje, že zakladateľovi Amazonu bude odopretý opätovný vstup na Zem po jeho odlete do vesmíru. Bezos je pripravený odletieť do vesmíru spolu so svojím bratom a dvoma ďalšími v rámci prvého letu s posádkou na rakete Blue Origin 20. júla.

 

img

 

Prečítajte si: Unikli daňové údaje o amerických boháčoch. Budete prekvapení!

 

Petícia na server change.org sa stala jednou z najviac podpísaných petícií a čoskoro zrejme dosiahne 25 000 podpisov. „Jeff Bezos je v skutočnosti Lex Luthor maskovaný za domnelého majiteľa super úspešného internetového obchodu, ktorý je v skutočnosti zlým pekelným peklom o globálnej nadvláde," napísal autor petície Jose Ortiz.

 

Lex Luthor je fiktívny supervillain, ktorý sa objavuje v komiksoch z dielne DC. „Jeff pracoval s Epsteínmi a templárskymi rytiermi, ako aj so slobodnými murármi, aby získal kontrolu nad celým svetom. Je tiež v posteli s plochými popieračmi zem, je to jediný spôsob, ako mu umožnia opustiť atmosféru. Medzitým naša vláda nečinne sedí a umožňuje mu to,“ píše sa ďalej v petícii.

 

Mohlo by vás zaujímať: Pozostatky nájdené pri rieke Sola blízko Osvienčimu pravdepodobne patrili nemeckým vojakom, ktorých zajali sovietske jednotky

 

Ako už bolo spomenuté, spolu s Bezosom a jeho bratom sa s ním do vesmíru dostanú aj ďalší dvaja víťazi záhadných aukcií. Pred pár dňami Blue Origin predal prvé sedadlo za 28 miliónov dolárov. Spoločnosť nezverejnila meno víťaza aukcie. Asi 7600 ľudí sa zaregistrovalo, aby sa uchádzali o miesto v kozmických letoch z 159 krajín.

 

Štyria pasažieri odletia až po líniu Kármán, pomyselnú hranicu 100 kilometrov nad morom vo vesmírnej kapsule katapultovanej raketou Blue Origin, kde sa  začína vesmír. Raketa sa zdvihne z odpaľovacej rampy spoločnosti Blue Origin v západnom Texase a Bezos a jeho spoločníci pocítia silu stúpania a príťažlivosť zemskej gravitácie, trikrát silnejšiu ako obvykle. Vo vesmíre bude Bezos a jeho spoločníci asi tri minúty v bezváhovom stave.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies