Jeff Beck zrušil druhú časť európskeho turné

NETKY.SK • 27 Jún 2014, 13:29 • 2 min
Jeff Beck zrušil druhú časť európskeho turné

LONDÝN - Britský hudobník Jeff Beck zrušil druhú časť aktuálneho európskeho turné. Dôvodom sú bližšie nešpecifikované zdravotné problémy, pre ktoré mu lekári zakázali vystupovať minimálne počas najbližších šiestich týždňov.

slovakia

left justify in out

Beckovi zástupcovia o tom informovali prostredníctvom webovej stránky www.jeffbeckofficial.com. "S poľutovaním vám oznamujeme, že Jeff Beck bol nútený zrušiť blížiace sa európske koncerty zo svetového turné, ktoré sa malo začať 27. júna v Rakúsku. Po mnohých mesiacoch, ktoré strávil na medzinárodnom turné a po tom, čo musel vyhľadať lekársku pomoc, podstúpi teraz Jeff malý zákrok, pričom lekári mu nariadili úplný oddych od vystupovania počas najbližších šiestich týždňov. Po ukončení liečby bude Jeff pokračovať v americkom turné, ktoré odštartuje 8. augusta v Missoule v Montane. Všetkým fanúšikom, ktorí si kúpili lístky na jeho európske koncerty, sa hlboko ospravedlňuje a zároveň sa už veľmi teší na americké publikum, pred ktorým vystúpi po tom, čo ukončí svoju liečbu," uviedli zástupcovia v oficiálnom vyhlásení.

 

Sedemdesiatročný Jeff Beck Patrí k najuznávanejším a najvplyvnejším gitaristom súčasnosti. V roku 1965 nahradil Erica Claptona v skupine The Yardbirds, no už v roku 1967 založil vlastnú skupinu The Jeff Beck Group, s ktorou mu vyšli napríklad albumy Truth (1968) alebo Rough and Ready (1971). Pôsobil tiež v skupine Beck, Bogert & Appice. Od roku 1975 nahráva aj sólové albumy, napríklad Blow by Blow (1975), Jeff Beck´s Guitar Shop (1989), You Had It Coming (2001), Emotion & Commotion (2010) a i. Získal osem cien Grammy a dva razy ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy - raz ako člena skupiny The Yardbirds (1992) a druhý raz ako sólového umelca v roku 2009. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies