Jeff Beck vydá v lete nový album, pridá aj autobiografiu

NETKY.SK • 5 Apríl 2016, 13:30 • 2 min
Jeff Beck vydá v lete nový album, pridá aj autobiografiu

LONDÝN - Anglický hudobník Jeff Beck oznámil, že v lete vydá novú štúdiovku. Novinka, ktorej názov zatiaľ neprezradil, sa dostane na trh 15. júla.

slovakia

left justify in out

Sedemdesiatjedenročný interpret zároveň ohlásil autobiografiu s názvom BECK01, ktorú plánuje vydať tri dni pred uvedením nahrávky na trh. Rodák z Londýna sa v knihe zameriava na svoje vášne. Publikáciu predstavia v limitovanej edícii, pričom bude v koženo-hliníkovom obale a obsahovať bude muzikantov vlastnoručný podpis či dosiaľ nezverejnený spomienkový materiál.


Geoffrey Arnold "Jeff" Beck patrí k najuznávanejším a najvplyvnejším gitaristom súčasnosti. V roku 1965 nahradil Erica Claptona v skupine The Yardbirds, no už v roku 1967 založil vlastnú skupinu The Jeff Beck Group, s ktorou mu vyšli napríklad albumy Truth (1968) alebo Rough and Ready (1971).

 

Pôsobil tiež v skupine Beck, Bogert & Appice. Od roku 1975 nahráva aj sólové albumy, napríklad Blow by Blow (1975), Jeff Beck´s Guitar Shop (1989), You Had It Coming (2001), Emotion & Commotion (2010) a i. Získal osem cien Grammy a dva razy ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy - raz ako člena skupiny The Yardbirds (1992) a druhý raz ako sólového umelca v roku 2009.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies