Jedným z páchateľov vlaňajšieho prepadu dvojice v Prahe-Uhříněvsi bol Slovák

NETKY.SK • 23 September 2014, 17:31 • 2 min
Jedným z páchateľov vlaňajšieho prepadu dvojice v Prahe-Uhříněvsi bol Slovák

PRAHA - Pražská polícia zadržala v uplynulých dňoch päticu mužov, vrátane 25-ročného Slováka, ktorá má zrejme na svedomí prepad muža a jeho vtedy tehotnej partnerky, ku ktorému došlo pred necelým rokom v mestskej časti Uhříněves.

slovakia

left justify in out

Štyria českí občania vo veku 35, 31, 26 a 25 rokov, ako aj spomínaný Slovák sa pri čine vydávali za policajtov. Všetci, vrátane hlavného organizátora, ktorý v minulosti pôsobil v misiách v Afganistane, sú za mrežami, informuje dnes internetový server iDNES.cz.
     

Jeden z páchateľov zatelefonoval v októbri 2013 vtedy 46-ročnému podnikateľovi a predstavil sa ako príslušník Útvaru pre odhaľovanie organizovaného zločinu, pričom mu oznámil, že má informácie o plánovanej krádeži jeho luxusných automobilov. S mužom si dohovoril stretnutie v jeho dome, kde sa však spoločne s komplicom vrhli na poškodeného, spútali aj jeho tehotnú partnerku a obom zaviazali oči. Potom prehľadali dom a vyžiadali si PIN kód od platobnej karty a kľúče od trezoru v pražskej firme podnikateľa. Celkovo ukoristili 700.000 Kč.
     

Ako prezradila hovorkyňa pražskej polície Jana Rösslerová, vyšetrovanie kauzy sťažoval nedostatok stôp na mieste činu, kde páchatelia použili na ich zahladenie dezinfekčný prostriedok.
     

Za trestné činy obmedzovania osobnej slobody, podvody a sprenevery sa už do konfliktu so zákonom dostali v minulosti s výnimkou jedného všetci zadržaní. Teraz im v prípade potvrdenia viny súdom hrozí 12 rokov väzenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies