Jedným z najdôležitejších partnerov pre ZSSK Cargo je U.S. Steel Košice

NETKY.SK • 5 Január 2011, 09:07 • 2 min
Jedným z najdôležitejších partnerov pre ZSSK Cargo je U.S. Steel Košice

Jedným z najdôležitejších partnerov pre ZSSK Cargo je U.S. Steel Košice

slovakia

left justify in out

img

Jedným z najdôležitejších partnerov v oblasti prepravy pre Železničnú spoločnosť Cargo Slovakia (ZSSK Cargo) je spoločnosť U. S. Steel Košice. Prepravuje pre ňu železnú rudu a uhlie. Informuje o tom analýza fungovania železničných spoločností rezortu dopravy, ktorú ministerstvo predložilo do medzirezortného pripomienkového konania.
      Medzi ďalšie najdôležitejšie prepravné výkony ZSSK Cargo patrí doprava železnej rudy do ArcelorMittal Ostrava a Voest Alpine Linz, ako aj preprava ropy a produktov chemického priemyslu pre Slovnaft Bratislava.
      Spoločnosť ZSSK Cargo je v súčasnosti najväčším dopravcom v železničnej nákladnej doprave na Slovensku. Jej podiel na celkovej železničnej nákladnej doprave v SR vo vzťahu k prepravenému objemu tovaru presahuje každoročne viac ako 90 %.
      Množstvo prepraveného nákladu ZSSK Cargo má klesajúcu tendenciu, v roku 2005 to bolo 47,75 milióna ton, kým v roku 2009 už len 33,79 milióna ton. "Objektívnou príčinou dlhodobého poklesu prepravných výkonov železničnej nákladnej dopravy je likvidačná výška poplatku za dopravnú cestu, ktorá je v železničnej nákladnej doprave i po zavedení mýta v cestnej nákladnej doprave na jednotku prepravného výkonu prakticky dvojnásobná," konštatuje sa v materiáli.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona