Jedným z hostí koncertu Heleny Vondráčkovej bude Karel Gott

NETKY.SK • 13 Február 2017, 12:52 • 2 min
Jedným z hostí koncertu Heleny Vondráčkovej bude Karel Gott

BRATISLAVA - Na bratislavskom koncerte českej speváčky a herečky Heleny Vondráčkovej sa ako jeden z hostí predstaví jej kolega Karel Gott. Podujatie, ktoré bude oslavou interpretkiných 70. narodenín, sa uskutoční 21. októbra na Zimnom Štadióne Ondreja Nepelu.

slovakia

left justify in out

Okrem 77-ročného speváka prídu rodáčku z Prahy podporiť aj ďalší hudobní hostia. "Medzi hosťami, ktorí prídu zablahoželať Helenke na jej koncert, nebudú chýbať naša najznámejšia a cappella skupina Fragile Braňa Kostku, jej muzikálová kolegyňa Sisa Sklovská, spevák Vašo Patejdl a asi najočakávanejším gratulantom bude Karel Gott, ktorý sa už na koncert a stretnutie s Helenou veľmi teší," priblížila prvých potvrdených hostí organizátorka podujatia Silvia Nemčovičová.

 

Populárna interpretka, ktorá oslávi životné jubileum 24. júna, odohrá na Slovensku aj ďalších päť koncertov. Konkrétne sa okrem Bratislavy predstaví tiež v Galante (29. apríla), Starej Ľubovni (23. júna), Poprade (16. a 18. decembra) a Batizovciach (17. decembra).

 

Okrem toho chystá pre fanúšikov a fanúšičky aj nový album. Novinka s názvom Dávno vím svý bude obsahovať desať skladieb a na trh sa dostane 24. februára ako CD, pričom o mesiac neskôr vyjde aj v podobe vinylovej platne. Hudobnú produkciu šansónovo ladenej nahrávky zabezpečil Armin Effenberger, o umeleckú sa zas postaral Jan Dvořák. Obaja sa okrem toho autorsky podieľali na viacerých skladbách. Ďalšími autormi speváčkiných piesní sú Matej Benko, Ondřej Gregor Brzobohatý spolu s Václavom Koptom a Ondřej Soukup s Gabrielou Osvaldovou.

 

Helena Vondráčková nahrala prvú pieseň Červená řeka v roku 1964 a následne pôsobila v divadle Rokoko. V rokoch 1968 až 1970 vystupovala spolu s Martou Kubišovou a Václavom Neckářom v skupine Golden Kids, od roku 1971 už sólovo. Spolupracovala aj s Jiřím Kornom, orchestrom Gustava Broma či skupinou Bacily a vydala niekoľko desiatok albumov. Niekoľkokrát získala Zlatú platňu a Platinovú platňu Supraphonu a v roku 1965 sa stala víťazkou ankety Zlatý slávik. V ďalších rokoch sa v tejto ankete pravidelne objavovala v prvej trojke. Účinkovala aj vo filme - v roku 1968 si napríklad zahrala so spomínaným Václavom Neckářom v rozprávke Šíleně smutná princezna. Ďalej sa predstavila vo filmoch Romance za korunu (1975), Jen ho nechte, ať se bojí (1977), Trhala fialky dynamitem (1992) či Kameňák 2 (2004) a účinkovala aj v mnohých televíznych programoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies