Jednu priateľku zohavil kyselinou, druhú zavraždil tehotnú. Tretiu bodol 59-krát. Doživotie sa mu zdá prísne

NETKY.SK • 13 September 2017, 15:04 • 2 min
Jednu priateľku zohavil kyselinou, druhú zavraždil tehotnú. Tretiu bodol 59-krát. Doživotie sa mu zdá prísne

BANSKÁ BYSTRICA - Banskobystričana odsúdili za vraždu na doživotie, voči rozhodnutiu sa odvolal. V minulosti už sedel za zohavenie kyselinou a vraždu tehotnej gymnazistky.

slovakia

left justify in out

Trest odňatia slobody na doživotie bez možnosti podmienečného prepustenia do výkonu trestu s maximálnym stupňom stráženia uložil dnes senát Okresného súdu v Banskej Bystrici 51-ročnému Miroslavovi Š. za obzvlášť závažný zločin vraždy 28-ročnej priateľky Evy z Novej Bane. Rozsudok nie je právoplatný, lebo obžalovaný sa voči nemu na mieste odvolal a vo veci bude ďalej rozhodovať krajský súd.

 

Obžalovaný odvolanie odôvodnil tým, že trest sa mu zdá neprimerane prísny. Prokurátor si na odvolanie sa ponechal čas na rozmyslenie v rámci 15-dňovej zákonnej lehoty.

Miroslav Š. priateľku zavraždil v nedeľu 19. februára v penzióne v banskobystrickej mestskej časti Radvaň, kde sa dvojica stretávala. Motív útoku nie je známy, obžalovaný priateľku najprv škrtil a potom jej spôsobil nožom 59 rán na hlave a krku. Večer následne potom sa na obvodnom oddelení polície sám prihlásil a priznal k činu.

Ženatého Miroslava z Banskej Bystrice v minulosti odsúdili najprv za to, že polial kyselinou priateľku Zuzanu a v roku 2000 za vraždu ďalšej priateľky Evy. Za zohavenie Zuzany dostal šesť rokov nepodmienečne, za vraždu gymnazistky Evy, ktorá s ním bola tehotná, 23 rokov odňatia slobody. V oboch prípadoch sa dostal na slobodu po čiastočnom odpykaní trestov na podmienku. Z výkonu trestu za vraždu sa Miroslav vrátil iba v júli minulého roku. Znalci konštatovali, že jeho náprava je vysoko nepravdepodobná.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies