Jednu obeť a 11 zranených si vyžiadal stret Mursího odporcov a stúpencov

NETKY.SK • 14 August 2013, 08:43 • 2 min
Jednu obeť a 11 zranených si vyžiadal stret Mursího odporcov a stúpencov

KÁHIRA - Najmenej jedného mŕtveho a 11 zranených si vyžiadal zrážky medzi podporovateľmi a oponentmi zvrhnutého egyptského prezidenta Muhammada Mursího, ktoré sa v utorok večer rozpútali v Káhire.

slovakia

left justify in out

K zrážkam došlo podľa stanice al-Arabíja potom, ako na Mursího stúpencov počas ich pochodu k budove ministerstva vnútra začali prívrženci novej vlády podporovanej armádou hádzať kamene a fľaše. Podľa tlačovej agentúry Reuters sa obeťou zrážok stal jeden z Mursího podporovateľov. NA rozohnanie demonštrácie použila podľa Reuters polícia slzný plyn.

Egyptský armáda minulý mesiac varovala podporovateľov zosadeného prezidenta, že bezpečnostné jednotky "rázne zasiahnu proti akýmkoľvek narušeniam verejného poriadku". Na pochode sa zúčastnilo niekoľko tisíc zástancov Mursího. Miestni obyvatelia na nich podľa správy pokrikovali, označovali ich za teroristov a vyhlasovali, že nie sú vítaní. Po vypuknutí zrážok z miesta utekali v panike ženy a deti.

Protestujúci vyzývajú na návrat Mursího do funkcie, odkedy ho 3. júla odvolala armáda. Zosadeného prezidenta držia na nezverejnenom mieste. Hovorca Mursího Moslimského bratstva medzitým povedal, že hnutie je pripravené zúčastniť sa na rozhovoroch o politickej kríze v Egypte, ktorých sprostredkovanie navrhli poprední islamskí učenci v krajine. Rokovania však bratstvo podmieňuje okrem iného tým, že sa musia zakladať na "obnovení ústavnej zákonnosti".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies