Jednou z veriteľov Váhostavu je aj kozmetička, stojí za schránkovou firmou

NETKY.SK • 28 Máj 2015, 11:28 • 2 min
Jednou z veriteľov Váhostavu je aj kozmetička, stojí za schránkovou firmou

BRATISLAVA - Súd v piatok odklepol reštrukturalizáciu firmy Váhostav. Podľa denníku Nový čas je jednou z veriteľov osoba, ktorá nemá so stavebníctvom príliš veľa spoločné.

slovakia

left justify in out

"Na čele firmy, ktorá je jedným z najvplyvnejších veriteľov Váhostavu a v procese oddlžovania si nárokuje na 1,5 milióna eur, stojí Bratislavčanka Lívia Cisárová. Živí sa ako kozmetička čistením pleti a depiláciou," informuje denník. 

 

"Zaujímavé je, že predtým pôsobila vo firme spolu s človekom, ktorý zastupuje vlastníka poisťovne Dôvera - cyperskú firmu Prefto Holding, ktorú tiež spájajú s majiteľom Váhostavu Jurajom Širokým,"  dodáva denník.

 

Cisárová je konateľkou firmy Lomark, ktorá sedí vo veriteľskom výbore, ten pripravoval plán oddlžovania. Žena s rovnakým menom a adresou má živnosť ako kozmetička.

 

Denník sa ju snažil vypátrať na adresách v bratislavskej Petržalke, ktoré si uvádzala ako trvalé bydlisko či na živnosti, no nezdržiava sa tam. 

 

Šéf Váhostavu Moravčík mal zastupovať schránkovú firmu Lomark

 

Súčasný riaditeľ spoločnosti Váhostav-SK Marián Moravčík mal zastupovať aj schránkovú firmu Lomark, ktorej stavebná spoločnosť dlhuje peniaze. Tvrdí to Peter Kunder z Aliancie Fair-play na svojom blogu na stránke Denníka N. Odvoláva sa na dôkazy, ktoré aliancia získala.

 

 

"Sú závažné i preto, že Lomark by mal konať ako vymáhač dlhov i dlžník zároveň," uviedol Kunder. Firma Lomark bola zvolená do výboru veriteľov spoločnosti, kam ju odhlasovali ostatní veritelia ako svojho zástupcu. A nie ako zástupcu firmy, ktorá im naopak dlží peniaze.

 

Aliancia Fair-play má podľa Kundera k dispozícii generálne plnomocenstvo z konca roku 2010, v ktorom firma Lomark splnomocňuje Moravčíka v podstate na všetko. Za slovami, že Moravčík "je oprávnený najmä, nie však výlučne" nasleduje ilustračný dvojstranový výpočet právomocí. Uvádza sa v ňom neobmedzené disponovanie s hnuteľným a nehnuteľným majetkom, obchodné vedenie, zastupovanie v rôznych konaniach, právomoc prijímať a prepúšťať zamestnancov, či podávať v mene spoločnosti návrhy za zmeny v obchodnom registri.

 

"Aj keď Moravčík formálne nebol konateľom firmy, prakticky mal všetky jeho právomoci," dodal Kunder. Generálne plnomocenstvo bolo pritom podľa neho udelené na dobu neurčitú. "Vôbec teda nie je absurdné pýtať sa, či Marián Moravčík nekoná za spoločnosť Lomark aj v súčasnosti," podčiarkol. Moravčík podľa neho plnomocenstvo prijal a preukázateľne ho aj využíval.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies