Jednou z obetí palestínskych útočníkov v Jeruzaleme bola aj žena, ktorá prežila holokaust

NETKY.SK • 11 Máj 2016, 13:50 • 2 min
Jednou z obetí palestínskych útočníkov v Jeruzaleme bola aj žena, ktorá prežila holokaust

JERUZALEM - Jednou zo zranených pri utorkovom útoku v Jeruzaleme bola aj 86-ročná žena, ktorá prežila holokaust. Potvrdili to dnes izraelské nemocničné zdroje.

slovakia

left justify in out

Žena, ktorej palestínsky útočník zasadil tri rany do chrbta, bola po útoku hospitalizovaná na jednotke intenzívnej starostlivosti. Jej stav je stabilizovaný, spresnila pre agentúru DPA hovorkyňa jeruzalemskej nemocnice Šaarej Cedek. Zranená žena žije v domove dôchodcov, ktorý spravuje židovská agentúra starajúca sa o židovských imigrantov.

 

Bola jednou z pätice žien vo veku 70-80 rokov, na ktoré v utorok počas ich rannej prechádzky po jeruzalemskej promenáde zaútočili odzadu dvaja mladí Palestínčania vyzbrojení nožmi. Zranenia utrpela aj ďalšia, 82-ročná žena, ktorá je tiež hospitalizovaná.

 

Polícia okamžite spustila pátranie po útočníkoch, pričom zadržala dvoch podozrivých. Neskôr ich však prepustila na slobodu, keďže sa ukázalo, že s činom nemajú nič spoločné. Vlna útokov, keď Palestínčania nožmi útočia na izraelských civilistov i vojakov, trvá od vlaňajšieho októbra. Palestínčania takto protestujú proti trvajúcej okupácii Predjordánska a východného Jeruzalema, ako aj proti porušovaniu dohodnutého režimu na posvätných miestach na jeruzalemskej Chrámovej hore. Toto obvinenie voči sebe však Izrael rozhodne odmieta.

 

Počas už osem mesiacov trvajúcej vlny palestínskych násilností bolo zabitých 29 Izraelčanov a dvaja Američania. Súčasne zahynulo asi 200 Palestínčanov. Podľa Izraela išlo väčšinou o páchateľov útokov nožom. Zvyšní prišli o život v pouličných zrážkach s izraelskými bezpečnostnými silami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies