Jednotná palestínska vláda bude prvýkrát zasadať

NETKY.SK • 9 Október 2014, 07:18 • 2 min
Jednotná palestínska vláda bude prvýkrát zasadať

RÁMALLÁH - Palestínska zjednotená vláda sa vo štvrtok zíde na svojom prvom zasadnutí v Gaze, čo je zároveň prvý krok smerom k obnove vojnou postihnutej oblasti.

slovakia

left justify in out

Vicepremiér Muhammad Mustafá v pondelok oznámil, že vláda zasadne tri dni pred darcovskou konferenciou, od ktorej si palestínska vláda sľubuje získať štyri miliardy amerických dolárov (3,16 mld. eur) na pomoc Pásmu Gazy zničeného poslednou vojnou medzi Izraelom a islamskými militantmi z hnutia Hamás. Pri uskutočňovaní rekonštrukčného plánu pritom darcovia pokladajú za dôležité práve pôsobenie jednotnej vlády na čele so Západom podporovaným palestínskym prezidentom Mahmúdom Abbásom.

Konkurenčné palestínske frakcie Hamás a Fatah v septembri uzavreli prelomovú dohodu, na základe ktorej bude Pásmo Gazy ovládať vláda národnej jednoty pod vedením Abbása. Hnutie Hamás vládne na izolovanom území od roku 2007, zatiaľ čo palestínska samospráva a hnutie Fatah na čele s Abbásom kontrolujú Západný breh Jordánu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies