Jednotky SAE oslobodili Brita zadržiavaného al-Káidou od februára 2014

NETKY.SK • 23 August 2015, 12:44 • 2 min
Jednotky SAE oslobodili Brita zadržiavaného al-Káidou od februára 2014

KÁHIRA - Jednotky Spojených arabských emirátov (SAE) dislokované v jemenskom prístavnom meste Aden oslobodili britského rukojemníka, ktorého zadržiavala teroristická sieť al-Káida.

slovakia

left justify in out

S odvolaním sa na tlačovú agentúru WAM o tom dnes informovala agentúra Reuters.

 

Rukojemníka, ktorý bol nezvestný od vlaňajšieho februára, previezli v noci nadnes vojenským lietadlom do Abú Zabí. Korunný princ šejk Muhammad ibn Zajd an-Nahaján o prepustení britského občana na slobodu v telefonáte informoval aj britského premiéra Davida Camerona.

 

Identitu muža úrady zatiaľ neoznámili. Britský minister zahraničných vecí Philip Hammond pre spravodajskú spoločnosť BBC uviedol, že Brit je v bezpečí a v dobrom stave. Súčasne sa poďakoval SAE za jeho oslobodenie.

 

Jemen sa v posledných mesiacoch zmieta v konflikte, ktorého účastníkom je viacero ozbrojených skupín, čo krajinu doviedlo na pokraj občianskej vojny.

 

V konflikte, ktorý sa zintenzívnil v marci, proti sebe bojujú húsíovia podporovaní vojakmi lojálnymi bývalému jemenskému prezidentovi Alímu Abdalláhovi Sálihovi na jednej strane a na strane druhej separatisti na juhu krajiny, miestne a domorodé milície, sunnitskí militanti a prívrženci prezidenta Abda Rabbuha Mansúra Hádího, ktorého podporuje Saudskou Arábiou organizovaná koalícia. Podľa OSN si konflikt od marca vyžiadal už vyše 4000 mŕtvych.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies