Jednotky OSN nasadili do akcie v chudobných štvrtiach Port-au-Prince

NETKY.SK • 15 Júl 2011, 15:29 • 2 min
Jednotky OSN nasadili do akcie v chudobných štvrtiach Port-au-Prince

Jednotky OSN nasadili do akcie v chudobných štvrtiach Port-au-Prince

slovakia

left justify in out

img

Jednotky misie OSN na Haiti začali v spolupráci s miestnou políciou niekoľkodňovú operáciu v chudobných štvrtiach metropoly Port-au-Prince, kde sa rozmohla anarchia a kriminalita.
      Do akcie Fénix, ktorá odštartovala vo štvrtok, sa zapojilo 2100 vojakov medzinárodnej misie MINUSTAH. V mestských štvrtiach Cité Soleil, Martissant a Bel Aire majú vojaci odstrániť aj odpadky a trosky.
      Haiti, ktoré je najchudobnejšou americkou krajinou, stále trpí následkami ničivého zemetrasenia spred poldruha roka. Zahynulo pri ňom 220.000 ľudí.
      Okrem toho sa dosiaľ nepodarilo dostať pod kontrolu choleru, ktorá vypukla v októbri minulého roka. Podľa posledných údajov vlády zomrelo doteraz na choleru 5600 ľudí, pričom takmer 400.000 ľudí ochorelo.
      Situáciu na Haiti tiež sťažilo to, že nový prezident Michel Martelly doteraz nedokázal vymenovať predsedu vlády. Martelly zložil prísahu pred dvoma mesiacmi. Opozíciou ovládaný parlament však odmietol všetkých jeho kandidátov na premiéra.
Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies