Jednotky KFOR otvorili dva hraničné priechody do Srbska

NETKY.SK • 1 August 2011, 14:03 • 2 min
Jednotky KFOR otvorili dva hraničné priechody do Srbska

Jednotky KFOR otvorili dva hraničné priechody do Srbska

slovakia

left justify in out

img

Hraničné priechody Brnjak a Jarinje na severe Kosova v nedeľu vo večerných hodinách po takmer týždeň trvajúcom napätí otvorili, informoval dnes srbský spravodajský server RTS.
      Stovky Srbov trávili aj dnešnú noc na barikádach. Srbský minister pre Kosovo Goran Bogdanovič a hlavný srbský vyjednávač Borislav Stefanovič dnes krátko po polnoci prišli do Kosova a stretli sa s miestnymi Srbmi.
      Jednotky NATO (KFOR) oboch srbských predstaviteľov najprv zadržali na hraničnom priechode Jarinje a nechceli im povoliť vstup. Kosovský minister vnútra Bajram Rexhepi uviedol, že Stefanovič a Bogdanovič vstúpili do Kosova ilegálne. Zároveň im pohrozil zatknutím a deportovaním späť do Srbska.
      Srbský parlament v noci na nedeľu po niekoľkohodinovom rokovaní prijal Deklaráciu o Kosove, v ktorej žiada ochranu Srbov v Kosove a dodržiavanie rezolúcie OSN č. 1244.
      Napätie v Kosove eskalovalo minulý týždeň po jednostrannom pokuse Prištiny jednotkami špeciálnej polície obsadiť dva hraničné priechody do Srbska. Akcia vyvolala pobúrenie Srbov. Oba hraničné priechody do Srbska začala následne kontrolovať misia NATO (KFOR).
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona