Jednotky Islamského štátu zaútočili na dediny v strednej Sýrii

NETKY.SK • 18 Máj 2017, 15:28 • 2 min
Jednotky Islamského štátu zaútočili na dediny v strednej Sýrii

BEJRÚT - Jednotky džihádistickej organizácie Islamský štát (IS) podnikli dnes v strednej časti Sýrie útok na pozície sýrskej armády.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Útok sa odohral v blízkosti diaľnice, ktorá spája hlavné mesto Damask so severosýrskym Aleppom. Došlo k nemu v čase, keď vládne sily v iných častiach Sýrie pokračujú v ofenzíve proti islamistickým extrémistom.

Sýrska štátna tlačová agentúra SANA informovala, že vládne jednotky a ich spojenci odrazili útok IS, ktorého terčom boli vládnymi silami kontrolované dediny v provincii Hamá.

V Británii sídliace Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) uviedlo, že IS sa počas svojej operácie zmocnil viacerých postavení sýrskej armády v oblasti a zabil deviatich vojakov.

SOHR dodalo, že armáda podnikla proti IS protiútok, ktorý sa uskutočnil za podpory letectva.

Podľa sýrskej štátnej televízie IS ostreľoval aj neďaleké mesto Salámíja. Zranené boli pritom dve osoby.

Tlačová agentúra Amák, napojená na IS, potvrdila informácie o prebiehajúcom útoku, pričom však neuviedla žiadne bližšie detaily.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies