Jednotka tohtoročného draftu NBA sa stal Kanaďan Bennett

NETKY.SK • 28 Jún 2013, 10:20 • 2 min
Jednotka tohtoročného draftu NBA sa stal Kanaďan Bennett

NEW YORK - Zástupcovia basketbalového klubu Cleveland Cavaliers si 1. kole draftu NBA prekvapujúco vybrali z prvého miesta Anthonyho Bennetta, ktorý doteraz pôsobil na Univerzite v Nevade. Bennett sa v newyorskom Barclays Center stal prvým Kanaďanom v histórii, ktorého draftovali z prvého miesta.

slovakia

left justify in out

Viac ako dva metre vysoký Bennett je univerzálnym krídelníkom, ktorý mal v minulej sezóne priemer 16,1 bodu na zápas a ako nováčik pridal aj v priemere 8,1 doskočených lôpt. Tím Clevelandu mal v poslednej sezóne NBA bilanciu 24 výhier a 58 prehier. "Som prekvapený, rovnako ako všetci ostatní. Je to šialené. Vstúpil som do histórie," povedal Bennett.

Z druhého miesta si tím Orlando Magic vybral rozohrávača z Indiany Victora Oladipa, do tímu Washington Wizards putuje krídelník Otto Porter, ktorý hrával v Georgetown University. Jeden z hlavných adeptov na post jednotky Nerlens Noel počul svoje meno až ako šiesty v poradí. Devätnásťročný americký pivot sa stal hráčom New Orleans.

Prvých desať výberov v 1. kole draftu NBA 2013:
1. Cleveland Cavaliers - Anthony Bennett (krídlo, University of Nevada), 2. Orlando Magic - Victor Oladipo (rozohrávač, Indiana),  3. Washington Wizards - Otto Porter (krídlo, Georgetown), 4. Charlotte Hornets - Cody Zeller (pivot, Indiana), 5. Phoenix Suns - Alex Len (pivot, Maryland), 6. New Orleans Hornets - Nerlens Nolan (pivot, Kentucky), 7. Sacramento Kings - Ben McLemore (rozohrávač, Kansas), 8. Detroit Pistons - Kentavious Caldwell-Pope (rozohrávač, Georgia), 9. Minnesota Timberwolves - Tray Burke (rozohrávač, Michigan), 10. Portland Trailblazers - C.J. McCollum (rozohrávač, Lehigh)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona