Jednotka jadrovej elektrárne Khmelnitsky bola okamžite vypnutá z dôvodu zlyhania

NETKY.SK • 4 Január 2018, 06:00 • 2 min
Jednotka jadrovej elektrárne Khmelnitsky bola okamžite vypnutá z dôvodu zlyhania

KYJEV - Druhá pohonná jednotka jadrovej elektrárne Khmelnitsky bola odpojená od elektrickej siete kvôli poruche. O tom informuje tlačová kancelária "Energoatom"- prevádzkovateľ ukrajinských jadrových elektrárni.

slovakia

left justify in out

"Energetický blok číslo 2, Khmelnitskej atómovej elektrárne, bol okamžite odpojený od elektrickej siete, pre odstránenie poruchy stredného prenosu na tesniaci povrch krytu "kryt - blok presunu", na pohon orgánov regulácie systému riadenia a ochrany," píše sa v správe.

 

V tomto čase sa príčiny porušenia ešte len zisťujú. Teraz, radiačná situácia v priemyselnej oblasti a v okolitých častiach elektrárne, nepresahuje požadované hodnoty. Jadrová elektráreň Khmelnitsky nachádzajúca sa na území Khmelnitskej oblasti v meste Netišin, má dve pohonné jednotky z ktorých prvá prechádza veľkými opravami. V roku 2010 Ukrajina a Rusko podpísali dohodu o výstavbe pohonných jednotiek 3. a 4. jadrovej elektrárne Khmelnitsky. Podľa "Rosatomu", práca mala stáť 5 až 6 miliardy dolárov. Pred rokom bola dohoda prerušená, a tým pádom ukončená.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies