Jednota dôchodcov chce s vládou rokovať o zavedení 13. dôchodku

NETKY.SK • 27 Apríl 2016, 14:10 • 2 min
Jednota dôchodcov chce s vládou rokovať o zavedení 13. dôchodku

TRENČÍN – Schválenie hospodárenia za minulý rok a prijatie tohtoročného rozpočtu Jednoty dôchodcov na Slovensku (JDS) boli hlavnými bodmi dnešného zasadnutia Republikovej rady JDS v priestoroch Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK).

slovakia

left justify in out

Podľa prvého podpredsedu JDS Igora Fabiána jednou z hlavných úloh je vstúpiť do rokovania s vládou SR o dosiahnutí 13. dôchodku. „Každý si od vlády vydobýja finančné prostriedky. Nedá sa to riešiť takým spôsobom, že budeme riešiť učiteľov, zdravotníkov, potom prídu poštári, alebo ktokoľvek a nakoniec dôchodcovia zostanú tak, ako sú. Medzinárodná organizácia práce hovorí, že dôchodok by nemal klesnúť pod 45 % normálneho zárobku. Ak klesne, tak to je zle! A v tom musí niečo urobiť vláda,“ zdôraznil Fabián.

 

Ako dodal, pridanie ďalšieho dôchodku sa nemôže udiať naraz, pretože štát nemá toľko peňazí, aby mohol dať dôchodcom naraz navyše 500 miliónov eur. „Vieme si to však predstaviť, je to otázka dohody. Od médií počúvame, že na dôchodky nebude mať kto robiť. Je nám to ľúto, ale všetko, čo je tu, sme vybudovali my a roky sme si poctivo platili všetky príspevky. Je to otázka na diskusiu,“ doplnil Fabián s tým, že v prípade dohody o ďalšom dôchodku by zrušili vianočné príspevky.

 

Jednota dôchodcov na Slovensku je občianske združenie, ktoré má snem každé tri roky. Každý rok zasadá Republiková rada JDS, ktorá riadi jej činnosť v medzisnemovom období. Na dnešnom zasadnutí Republikovej rady JDS sa zúčastnilo viac ako 100 zástupcov zo všetkých krajov Slovenska.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies