Jednoruký zápasník Nick Newel ukončil kariéru

NETKY.SK • 21 Október 2015, 15:00 • 2 min
Jednoruký zápasník Nick Newel ukončil kariéru

LAS VEGAS - Mohli sme byť už mnoho krát svedkami toho, že v športe slovo "nemožné" neexistuje. Svedčí o tom aj príbeh Nicka Newella. Chlapec z Springfildu sa narodil s jednou rukou, ale toto ho nezastavilo v tom aby si splnil sen a stal sa profesionálnym zápasníkom MMA. Čo viac podarilo sa mu získať titul v organizácií XFC.

slovakia

left justify in out

Ako 14 ročný začal so zápasením, neodradili ho ani počiatočné prehry. Prvých 17 zápasov prehral ale keď skončil svoju zápasnícku kariéru na svojom konte mal vyše 300 víťazstiev. Po tom ako dovŕšil 18 rokov začal trénovať MMA, kde po krátkej amatérskej kariére podpísal kontrakt s profesionálnou organizáciou. Tu sa stal miláčikom fanúšikov keď svojich prvých šiestich zápasoch vyhral v prvom kole. Prvý s TKO a ostatné ukončil so submission (vzdanie sa súpera škrtením, pákou).

 

Dva a pol roka zápasil v menších organizáciách, potom prestúpil do XFC. Tu po štyroch víťazstvách získal majstrovský titul v ľahkej váhe. Po právnych problémoch neobhajoval titul, ale opustil organizáciu a podpísal vo World Series of Fighting. Po dvoch víťazstvách dostal titulový zápas, ale v druhom kole ho knokautovali. V apríli tohto roku sa vrátil do octagonu a hneď aj vyhral. S výhrou si vydobyl právo na ďalší titulový zápas v ktorom sa mu podarilo vyhrať. Hneď po výhre však oznámil koniec kariéry.

 

"Mám iba 29 rokov, ale chcem aby som mal budúcnosť, a chcel by som zostať zdravý keď budem starý. Jedného dňa by som chcel deti, a chcel by som sa s nimi aj hrať. Znie to možno trocha divne, ale sem kde som teraz som sa dopracoval veľmi tvrdou prácou, ktorej daň cítim na svojom tele. Posledné sústredenia boli veľmi tvrdé.

 

Cítim, že nastal môj čas. Už ani na tento zápas sa mi nepodarilo pripraviť tak ako som chcel, zranenia prenasledovali ďalšie a ďalšie.  Takto to išlo už dlhší čas, stále som bol zranený. Na posledný zápas som došiel s nadváhou 20 libier, všetko som to musel zhadzovať v poslednej chvíli. Strašne ma to vyčerpalo, cítim, že je čas na koniec. Keď budem starý chcem byť zdravý. Ďakujem každému kto ma podporoval. Nechcem byť druhoradý Nick Newell. Chcem byť najlepší Nick Newell. No on už skončil. Je čas, na niečo nové. Na odovzdávanie skúseností."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies