Jednorazové zvýšenie vianočného príspevku sa týka státisícok dôchodcov

NETKY.SK • 30 September 2015, 10:33 • 2 min
Jednorazové zvýšenie vianočného príspevku sa týka státisícok dôchodcov

BRATISLAVA - Jednorazové zvýšenie vianočného príspevku o sumu 12,74 eura sa týka 760.900 dôchodcov. Uviedli to dnes v Bratislave na stretnutí s novinármi predstavitelia Sociálnej poisťovne.

slovakia

left justify in out

Jednorazové zvýšenie vianočného príspevku sa zrealizuje na základe schválenej novely zákona o vianočnom príspevku. Príspevok patrí poberateľom dôchodkov, ktorých suma neprevyšuje 396,18 eura a vyplatí sa spolu s vianočným príspevkom vo výplatnom termíne v decembri 2015. Ako upozornili predstavitelia poisťovne, výplata sa uskutoční automaticky, čiže netreba o ňu žiadať.

 

Na samotný vianočný príspevok má podľa odhadu poisťovne nárok 1,2 milióna poberateľov starobného dôchodku, predčasného starobného dôchodku, invalidného dôchodku, pozostalostného dôchodku, sociálneho dôchodku, ak majú nárok na výplatu dôchodku za december 2015, majú bydlisko na území Slovenskej republiky, suma  dôchodku/dôchodkov za december 2015 je najviac 514,80 eura. Podľa odhadu Sociálnej poisťovne náklady na jednorazové zvýšenie vianočného príspevku a vianočný príspevok budú približne 97 miliónov eur.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona