Jednorazové elektronické lístky predstaví cestujúcim v BA špeciálny autobus

NETKY.SK • 19 Júl 2016, 17:23 • 2 min
Jednorazové elektronické lístky predstaví cestujúcim v BA špeciálny autobus

BRATISLAVA – Cestujúci v Integrovanom dopravnom systéme v Bratislavskom kraji (IDS BK) sa môžu v týchto dňoch oboznámiť s elektronickými jednorazovými cestovnými lístkami, ktoré by mali začať platiť od polovice leta, a novými označovačmi.

slovakia

left justify in out

Od 18. do 31. júla bude pre cestujúcu verejnosť na vybraných miestach v Bratislavskom kraji pristavený špeciálny testovací autobus, kde si môžu novinky v integrovanej doprave priamo vyskúšať.

 

Autobus bude na vybraných miestach pristavený od 14.00 do 20.00 h. Od pondelka (18.7.) do stredy (20.7.) ho môže napríklad verejnosť nájsť na bratislavskom Námestí SNP. V ďalších dňoch bude pri obchodných centrách v bratislavských mestských častiach Lamač a Nové Mesto. V nedeľu (24.7.) bude pristavený aj na Železnej studienke. Následne autobus zavíta aj do Pezinka, Senca, Malaciek a posledné júlové dni bude opäť v Bratislave na Zlatých Pieskoch, v Petržalke a pri obchodnom centre v blízkosti novej budovy Slovenského národného divadla.

 

Elektronické jednorazové cestovné lístky sú výhodné najmä pre nepravidelných cestujúcich a sú o desať percent lacnejšie ako papierové. Výhodou lístka je aj to, že hľadanie automatu či novinového stánku bude už pre cestujúceho minulosťou. Lístok si zakúpi bez počítania mincí a ich vhadzovania do automatu. Taktiež môže lístok zakúpiť pre spolucestujúceho či batožinu.

Pre zakúpenie elektronického cestovného lístka budú cestujúci potrebovať čipovú kartu s aktivovanou elektronickou peňaženkou. Systém akceptuje karty Dopravného podniku Bratislava (DPB), Slovak Lines i žiacke a študentské karty systému EMBASE (ISIC). Karty Železničnej spoločnosti Slovensko nie je možné využiť. Pripravuje sa však akceptovanie Bratislavských mestských kariet.

 

Cestujúci si elektronickú peňaženku môže aktivovať na predajných miestach dopravcov, ktorí mu kartu vydali. Následne si môže dobiť kredit s minimálnym vkladom päť eur. Maximálne na karte môže byť 150 eur. Tento kredit je možné využívať počas celej platnosti čipovej karty. Nové označovače s displejom budú umiestnené vo vozidlách bratislavskej MHD, autobusového dopravcu Slovak Lines a na železničných staniciach v Bratislavskom kraji. V označovači bude možné zvoliť si požadovaný druh cestovného lístka a priložiť čipovú kartu. Následne označovač stiahne cenu lístka z kreditu na karte a elektronický lístok sa zapíše do pamäte karty.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies