Jednoduché triky, ako na krásnu pleť: Stačí ich len dodržiavať

NETKY.SK • 30 September 2018, 12:04 • 2 min
Jednoduché triky, ako na krásnu pleť: Stačí ich len dodržiavať

Pokožka na tvári je pomerne citlivá, a aby bola zdravá a krásna, potrebuje pozornosť a starostlivosť. Bez dostatku pohybu, zdravého jedla a kvalitných kozmetických prípravkov sa to jednoducho nezaobíde. Ale existujú aj menej známe faktory - prinášame štyri chytré vychytávky, ktoré stoja za to poznať.

slovakia

left justify in out

1. Tvárová jóga

 

Vedeli ste, že pravidelným cvičením tvárových svalov môžete zásadne ovplyvniť stav pleti? Pevné kontúry, zmiernenie tvorby vrások, podpora prirodzeného procesu hydratácie a to nie je všetko - táto metóda je totiž príjemná, zdravá, s dlhodobým účinkom a tiež zadarmo, pretože na internete je veľa návodov, ako si osvojiť pár jednoduchých cvikov, ktoré zaberú len niekoľko minút týždenne!

 

2. Pozor na prekyslený organizmus

 

Mnohé nápoje a potraviny, ktoré konzumujeme, sú kyselinotvorné a v organizme spôsobujú veľa neduhov, ktoré sa prejavujú aj na stave našej pokožky. Zdravé pH, teda pomer medzi kyslosťou a zásaditosť, by sa malo pohybovať nad hodnotou čísla 7. V každej lekárni sú k dispozícii pH papieriky, takže môžete ľahko zistiť, ako na tom ste a v prípade prekyslenosti začať s pozitívnou zmenou.

 

3. Udržujte čisté ruky

 

Vezmite si, koľkokrát za deň sa dotýkame našej tváre... Keď sa chceme vysmrkať, poškrabkať alebo odhrnúť vlasy z tváre. My ženy ešte častejšie ako muži, používame viac krémov a nanášame si make-up. Preto by sme si mali dávať záležať, aby boli naše ruky čo možno najčistejšie, nečistoty zo špinavých rúk podporujú zápaly pleti a tvorbu vyrážok.

 

4. Kvalitná kozmetika

 

Kvalitný hydratačný krém je úplný základ. Najlepšie je zvoliť komplexnú starostlivosť z jednej konkrétnej rady. Zvýšia sa tak účinky, pretože kvalitné kozmetické produkty sa navzájom dopĺňajú, netreba mať plnú toaletnú skrinku všemožných zázrakov, postačí krém a výživné sérum - stavte na jednu overenú značku a máte postarané!

 

TIP na záver

 

Vedeli ste, že existujú rastliny, ktoré pomáhajú hydratovať pleť? Patrí medzi ne napríklad mäta, citrusy alebo harmanček, z ktorých sú skvelé bylinkové čaje. A ak máte rady zeleninu, vždy je tu uhorka, ktorá je ako stvorená do všetkých šalátov a pre hĺbkovú hydratáciu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies