Jednoduché triky, ako chrániť auto pred krádežou počas celého roka

NETKY.SK • 22 Júl 2022, 15:53 • 2 min
Jednoduché triky, ako chrániť auto pred krádežou počas celého roka

Krádeží áut pribúda a aktuálna ochrana z výroby už nestačí. Majitelia áut si však môžu dovybaviť svoje vozidlo špeciálnou ochranou aj sami. Ukážeme vám ako.

slovakia

left justify in out

Najbezpečnejšie metódy proti krádeži áut

 

Dnes v podstate neexistuje 100 % ochrana proti krádeži auta. Hoci sa niektorí zlodeji už nevyhýbajú ani podzemným alebo viacposchodovým parkoviskám, uzamknutá garáž v ktorej sú pevné automatické závory, je stále najlepšou možnosťou na ochranu auta. Veľa majiteľov vozidiel však nemá garáž a vo veľkých mestách sa parkuje väčšinou na ulici.

 

img

 

Dobre osvetlené ulice, ktoré sú navyše rušné, sťažujú zlodejom prácu. V tomto prípade môže poskytnúť účinnú ochranu parkovací zámok volantu. Veľmi nápomocné sú aj kamerové systémy, ktorých v meste pribúda čoraz viac.

 

Čo s autom, keď sa v poľovníckom oblečení vyberiete do lesa?

 

Ako si poistiť auto, ktorým ste sa dopravili z veľkého mesta k najbližšiemu revíru a v pohodlnom poľovníckom oblečení plánujete vyraziť za úspešným úlovkom, pozorovaním prírody či jej ochranou?

 

V bežnom živote existuje príležitostí na odcudzenie vášho vozidla viac než dosť. Dôležité je, vedieť im zabrániť. Ako?

  • Vodiči by mali vždy vytiahnuť zo zapaľovania kľúč, aj keď opúšťajú svoje vozidlo len na krátky čas, napríklad kvôli tankovaniu
  • Nezabudnite tiež vždy zamykať dvere a okná, a to aj za slnečného počasia.
  • Taktiež je vhodné nosiť kľúče od auta vždy so sebou a nenechávať ich bez dozoru v bunde v šatni.
  • Špičkové modely sa často kradnú na objednávku, takže vodiči by mali byť znepokojení, ak uvidia niekoho, kto si ich vozidlo fotí. Môžu to byť prípravné práce na neskoršiu krádež. V takýchto prípadoch by mala byť informovaná možno aj polícia.

Kedy pomôže chiptuning?

 

Moderné autá majú vo svojom systéme zabudovaný už počítač, ktorého správnym naprogramovaním sa dá neoprávnenému ovládaniu vozidla zabrániť a znemožniť tak jeho odcudzenie. Pomáhajú mu v tom špeciálne senzory a centrála, z ktorej sa dnes už riadi celý automobil.

 

Ide o špeciálny chiptuning,  na ktorého vykonanie by ste mali mať určité skúsenosti aj vedomosti, prípadne si zavolať profesionála. V každom prípade je to ďalšia dobrá cesta, ako vaše vozidlo spoľahlivo a jednoducho ochrániť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona