Jedno z 20 Lamborghini Sesto Elemento na predaj: Stojí tri milióny!

NETKY.SK • 10 Júl 2015, 15:30 • 2 min
Jedno z 20 Lamborghini Sesto Elemento na predaj: Stojí tri milióny!

LOS ANGELES – Talianska automobilka Lamborghini predstavila v roku 2010 na parížskom autosalóne koncept Sesto Elemento, ktorý je naozaj jedinečný. Vyrobili ich iba 20 kusov a teraz je jedno z nich na predaj za "zanedbateľné" tri milióny eur.

slovakia

left justify in out

Lamborghini pomenovalo tento koncept Sesto Elemento (šiesty element), keďže v periodickej tabuľke prvkov je šiestym prvkom uhlík. Takmer celé vozidlo je vyrobené z uhlíkových vlákien, dokonca aj nápravy, tlmiče či disky. Vozidlo má revolučnú karosériu, ktorá je vyrobená zo zmesi plastu a uhlíkových vlákien, ktoré Lamborghini vyvinulo spoločne s firmou Boeing.

 

Tento extrémny koncept má aj jedinečné parametre, tak ako sa na limitovanú edíciu patrí. Sesto Elemento poháňa atmosferický desaťvalcový motor s objemom 5,2 litra, ktoré bolo prevzaté z Gallarda a zabezpečuje výkon 570 koní, ktoré 6-stupňová automatická prevodovka prenáša na všetky štyri kolesá! Vozidlo váži menej ako Ford Fiesta (999 kg) a vďaka týmto parametrom zvládne zrýchlenie 0-100 km/h za neuveriteľných 2,5 sekundy, podobne ako Bugatti Veyron.

 

img

 

Samozrejme, že na svete je mnoho superšportov, ktoré sú rýchle, ale ani jeden z nich nemá tak extrémne zredukovanú hmotnosť ako toto Lamborghini. Koncept Sesto Elemento nemá na karosérii dokonca ani klasický náter a farbu tvoria osadené kryštály. Vo vnútri auta je to podobné, keď v interiéri nenájdeme klasické sedadlá, ale len akési vankúše, ktoré sú poskladané do tvaru sedadla a sú pripevnené priamo na karbónovej karosérii. Okrem sedadiel tam nenájdeme ani palubovku, iba pár displejov a volant, takže celý kokpit pôsobí až brutálne jednoducho. Nejakú klimatizáciu či nebodaj rádio ani nehľadajte.

 

img

 

Jazdné vlastnosti Sesto Elemento sú ohromujúco dynamické vďaka silnému motoru a váhe auta. Práve vďaka nízkej hmotnosti môžete brzdiť neskôr ako pri klasických superšportoch a zákruty sa dajú rezať v oveľa vyšších rýchlostiach. Sila, ktorá vás zatlačí do vankúšov pri výjazde zo zakruty so zošliapnutým plynovým pedálom je enormná a Sesto Elemento doslova hryzie asfalt!

 

 

Keď máte zbytočné tri milióny eur, tak pre vás máme veľmi dobrú správu. Na stránke 6speedonline sa objavil inzerát s autentickými fotkami, v ktorom ponúkajú jeden z týchto 20 vyrobených konceptov na predaj. Keby ste sa však chceli s týmto klenotom vyraziť do ulíc, tak vás musíme sklamať. Je určené iba na pretekárske okruhy a na verejných cestách s ním jazdiť nesmiete.

 

Všetkých 20 kusov, ktoré boli vyrobené, sa okamžite predali, keďže o takýto unikát bol medzi bohatými zberateľmi mimoriadny záujem. Jeden z majiteľov sa však rozhodol, že posunie svojho tátoša niekomu inému, keďže ho evidentne nevyužíval. Ponúkané Lamborghini Sesto Elemento má najazdených len 19 kilometrov!

 

Keď sa vám etrémne Sesto Elemento páči a máte zbytočné tri milióny, tak dlho neváhajte, lebo záujem o tento jedinečný skvost bude veľký.

 

img




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies