Jedného z najhľadanejších talianskych mafiánov zatkli v Uruguaji, na úteku bol viac ako dvadsať rokov

NETKY.SK • 4 September 2017, 12:23 • 2 min
Jedného z najhľadanejších talianskych mafiánov zatkli v Uruguaji, na úteku bol viac ako dvadsať rokov

RÍM - Jedného z piatich najhľadanejších talianskych mafiánskych bosov Rocca Morabita zatkli v Uruguaji po tom, ako strávil 23 rokov na úteku.

slovakia

left justify in out

Taliansky minister vnútra Marco Minniti dnes vo vyhlásení zablahoželal talianskej a uruguajskej polícii za zadržanie "utečenca číslo jeden" z organizácie 'Ndrangheta. Päťdesiatročného muža odsúdili v neprítomnosti za členstvo v mafiánskej organizácii, obchod s kokaínom a iné vážne zločiny na 30 rokov za mrežami, pripomína agentúra DPA.

 

Morabita zatkli v nedeľu v hoteli v centre Montevidea, informovalo uruguajské ministerstvo vnútra s tým, že zatkli aj jeho manželku. Mafián používal falošný brazílsky pas na meno Francisco Capeletto. Jeho manželku, 54-ročnú Angolčanku, zatkli doma v luxusnom plážovom letovisku Punta del Este. Pár žil vo vile s bazénom, vyplýva z fotografií zverejnených ministerstvom. Morabito bude vo väzbe tri mesiace, pokým sa budú posudzovať žiadosti o jeho vydanie.

 

Uruguajské úrady zhabali medziiným zbraň, 13 mobilných telefónov, 12 kreditných kariet, 150 Morabitových fotiek na doklady v rôznom oblečení, dve autá a viac ako 50.000 dolárov v hotovosti.

 

Agentúra DPA dodáva, že organizácia 'Ndrangheta, pôvodom z Kalábrie, je jednou z najmocnejších organizovaných kriminálnych skupín na svete a vo veľkom sa zaoberá pašovaním kokaínu do Európy.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies