Jedného z mužov, ktorí zbili Michala Hrůzu, prepustili na slobodu

NETKY.SK • 18 August 2014, 18:10 • 2 min
Jedného z mužov, ktorí zbili Michala Hrůzu, prepustili na slobodu

BRATISLAVA - Jedného z bratrancov, ktorí minulý mesiac napadli českého hudobníka Michala Hrůzu, prepustili na slobodu.

slovakia

left justify in out

Krajský súd v Ostrave po podaní sťažnosti 19-ročného muža rozhodol, že na jeho väznenie nemajú dôvody. "Súd vydal príkaz k prepusteniu 8. augusta a v ten deň muža prepustili," potvrdil hovorca súdu Dalibor Zecha. Druhý zatknutý je stále vo väzbe.

 

Štyridsaťtriročného hudobníka hospitalizovali vo štvrtok 17. júla v ranných hodinách po tom, ako sa stal terčom útoku pri pouličnej potýčke približne o 03:30. Hrůza sa vtedy snažil ukončiť bitku na Stodolnej ulici. Keď však účastníkom incidentu pohrozil privolaním polície, napadli ho spomínaní bratranci vo veku 18 a 19 rokov. Pri páde na dlažbu spevák utrpel vážne poranenia mozgu, ktoré si vyžiadali takmer dvojhodinovú operáciu. Po dvoch týždňoch ho postupne prebrali z umelého spánku a následne sa jeho stav začal pomaly zlepšovať. Muzikanta nedávno previezli do nemenovaného rehabilitačného zariadenia v Čechách. 

 

Oboch útočníkov polícia zadržala a obvinila z výtržníctva a vydierania. V prípade odsúdenia im hrozí trest odňatia slobody na päť až dvanásť rokov. Jeden z mladíkov dostal aj podmienku, pretože krátko po napadnutí hudobníka poškodil neďaleko od Stodolnej ulice zaparkované auto. 

 

Michal Hrůza sa preslávil v kapele Ready Kirken, ktorú pomáhal zakladať v roku 1996. S formáciou vydal album Vlny (2001), z ktorého pochádza aj singel Zejtra mám, ďalej tiež nahrávky Čekal jsem víc (2002), Krasohled (2004) a Asi se něco děje (2006). Spevák a gitarista následne odštartoval sólovú kariéru a založil Kapelu Hrůzy, s ktorou už fanúšikom a fanúšičkám ponúkol štúdiovky Bílá velryba (2007), Napořád (2009) a Noc (2012). Pre kolegyňu Anetu Langerovú napísal hit Voda živá. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies