Jedného z advokátov piťovcov prepustil dnes súd z väzby

NETKY.SK • 5 Jún 2014, 14:09 • 2 min
Jedného z advokátov piťovcov prepustil dnes súd z väzby

BRATISLAVA – Jedného z advokátov bratislavskej skupiny piťovcov Tibora Timára prepustil dnes Krajský súd v Bratislave (KS) z väzby na slobodu, keď tak vyhovel jeho sťažnosti voči väzbe, do ktorej ho zobral nižší bratislavský súd koncom mája.

slovakia

left justify in out

"Krajský súd v Bratislave dnes zrušil uznesenie Okresného súdu Bratislava III zo dňa 29. mája a rozhodol tak, že obvineného Tibora Timára prepustil z väzby na slobodu. Dôvodom rozhodnutia odvolacieho (sťažnostného) súdu bolo, že neboli naplnené materiálne podmienky väzby. Podrobné odôvodnenie bude v písomnom vyhotovení rozhodnutia," uviedol dnes pre TASR hovorca KS Pavol Adamčiak. Podľa informácií TASR obhajca opustil brány bratislavskej väznice pred 14.00 h.

 

Tibora Timára vzal Okresný súd Bratislava III do takzvanej kolúznej väzby, teda z dôvodu možného ovplyvňovania svedkov. Advokát, ktorý zastupoval na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku piťovca Miroslava A., je obvinený zo zločinu marenia spravodlivosti a krivej výpovede. Polícia ho zadržala v pondelok 26. mája, keď ŠTS vyniesol verdikt nad skupinou piťovcov. Tibor K. podal voči rozhodnutiu Okresného súdu Bratislava III sťažnosť, o ktorej práve dnes rozhodoval KS.

 

Údajný šéf bratislavskej zločineckej skupiny piťovci Juraj Ondrejčák (37), alias Piťo, pôjde do väzenia na 18 rokov. Rozhodol o tom v pondelok 26. mája ŠTS v Pezinku. Juraja Ondrejčáka potrestal za riadenie zločineckej skupiny, nedovolené ozbrojovanie a poškodzovanie cudzej veci. Spolu s ním súd odsúdil ďalších 13 obžalovaných. 

 

Údajný šéf skupiny si má trest odsedieť v najprísnejšom väzení. Jeho pravá ruka Matej Š. (38), prezývaný Gaťa, má ísť do väzenia s minimálnym stupňom stráženia na sedem rokov. Súd ho odsúdil za členstvo v zločineckej skupine. Miroslav A. (40), s prezývkou Floxňa, ktorý mal mať v rámci skupiny na starosti obchod s drogami, si má podľa súdu odsedieť v najprísnejšom väzení 23 rokov. Práve jeho zastupoval advokát Tibor Timár, ktorý bol dodnes vo väzbe.
      

Tibor Timár je aj advokátom obžalovaných v kauze takzvaného bankomatového gangu, kde je hlavné pojednávanie naplánované na pondelok 9. júna.

 

 

 

 

Údajný šéf skupiny si má podľa súdu trest odsedieť v najprísnejšom väzení. Jeho pravá ruka Matej Šalaga (38), prezývaný Gaťa, má ísť do väzenia s minimálnym stupňom stráženia na sedem rokov. Súd ho odsúdil za členstvo v zločineckej skupine. Miroslav Abrahám (40), s prezývkou Floxňa, ktorý mal mať v rámci skupiny na starosti obchod s drogami, si má podľa súdu odsedieť v najprísnejšom väzení 23 rokov. Práve jeho zastupoval advokát Tibor T., ktorý bol do dnes vo väzbe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies