Jedného robotníka už prepustili z popradskej nemocnice

NETKY.SK • 14 August 2013, 12:00 • 2 min
Jedného robotníka už prepustili z popradskej nemocnice

POPRAD – Jedného z dvojice robotníkov hospitalizovaných v popradskej nemocnici, ktorých zranil výbuch v tuneli Šibenik pri Levoči, dnes dopoludnia prepustili z nemocnice do domácej liečby.

slovakia

left justify in out

„Pacient, ktorý sa podrobil operácii, zostáva naďalej hospitalizovaný na oddelení úrazovej chirurgie, je stabilizovaný a mimo ohrozenia života,“ informovala hovorkyňa Nemocnice Poprad, a.s. Sylvia Galajda.

Jeden robotník zostáva aj v levočskej nemocnici. „Zdravotný stav muža sa postupne zlepšuje, je stabilizovaný a mimo ohrozenia života. V najbližších dňoch ho však čaká ešte jedna traumatologická operácia, pre ktorú bude musieť byť prevezený na špecializované pracovisko,“ informovala Hana Szotkowská, hovorkyňa skupiny Agel, pod ktorú patrí levočská nemocnica. 

Tragédia sa odohrala v rozostavanom tuneli Šibenik na úseku diaľnice D1 Jánovce – Jablonov v pondelok 12. augusta okolo pol piatej ráno. K nekontrolovanému výbuchu došlo počas odstrelu v južnej tunelovej rúre. Príčiny nešťastia vyšetruje banský úrad a polícia. Explóziu neprežil strelmajster, ktorý riadil trhacie práce. Ďalší piati robotníci utrpeli zranenia, z toho jeden ťažké. Tunel Šibenik je diaľničný tunel na úseku diaľnice D1 Jánovce – Jablonov. Plánovaná dĺžka je 540 metrov. Výstavba sa začala v júni 2012 a dokončiť by ho mali v júli 2015.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies