Jedna z odsúdených Pussy Riot bude vo väzení šiť pracovné odevy

NETKY.SK • 24 Október 2012, 12:17 • 2 min
Jedna z odsúdených Pussy Riot bude vo väzení šiť pracovné odevy

Jedna z odsúdených Pussy Riot bude vo väzení šiť pracovné odevy

slovakia

left justify in out

img

Odsúdená členka ruskej punkovej skupiny Pussy Riot Nadežda Tolokonnikovová bude počas výkonu trestu vo väzenskej kolónii v Mordvianskej republike zrejme šiť pracovné odevy. 

Informovala o tom agentúra Interfax s tým, že prevoz Tolokonnikovej do kolónie potvrdila aj jej advokátka Violetta Volkovová. Podľa Interfaxu zamestnaním odsúdených žien v tomto zariadení je šitie odevov na prácu v náročnom pracovnom prostredí alebo v zlých klimatických podmienkach.

Tolokonnikovová bola spolu s ďalšími dvoma členkami punkovej skupiny Pussy Riot odsúdená na dva roky väzenia za narušenie verejného poriadku a podnecovanie náboženskej nenávisti, ktorého sa dopustili "punkovou modlitbou" v moskovskom Chráme Krista Spasiteľa. 

Odvolací súd začiatkom októbra Tolokonnikovovej a ďalšej odsúdenej Marii Aľochinovej trest potvrdil, kým tretej odsúdenej - Jekaterine Samucevičovej - ho zmenil na podmienečný. Súd vzal do úvahy jej malý podiel na protestnej akcii, keďže ju ochranka katedrály odviedla ešte skôr, než zvyšné členky tria začali spievať, kričať a tancom sprevádzať svoju punkovú modlitbu.

Maria Aľochinová si trest odpykáva vo väzenskej kolónii v Permskej oblasti na Urale.

Aľochinová i Tolokonnikovová, obe matky malých detí, neúspešne žiadali súdne orgány, aby si trest mohli odpykať v Moskve. Úrady nevyhoveli ani ich žiadosti o odklad výkonu trestu až do času, keď ich deti dovŕšia 14. rok života.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies