Jedna z obetí havárie lietadla AirAsia mala záchrannú vestu

NETKY.SK • 31 December 2014, 09:46 • 2 min
Jedna z obetí havárie lietadla AirAsia mala záchrannú vestu

SURABAYA - Jedna z obetí havárie lietadla spoločnosti AirAsia, ktorej telo záchranári vytiahli z Jávskeho mora neďaleko indonézskeho ostrova Borneo, mala oblečenú záchrannú vestu, čo podľa agentúry Reuters vyvoláva otázku, ako vlastne k tragédii došlo.

slovakia

left justify in out

"Dnes dopoludnia sme vyzdvihli celkovo štyri telá obetí; jedna z nich mala oblečenú záchrannú vestu," uviedol zdroj indonézskej pátracej a záchrannej služby.

 


     

Po tom, ako sa indonézskym záchranárom podarilo pomocou sonaru objaviť na dne mora veľký tmavý predmet, sú presvedčení, že ide o vrak havarovaného lietadla. 
     

Od nedele, keď sa lietadlo typu Airbus 320-200 zrútilo, prehľadávali hladinu Jávskeho mora desiatky lodí a lietadiel. Doposiaľ sa im podarilo vyzdvihnúť z vody sedem obetí nešťastia. Niektoré boli úplne oblečené, čo by mohlo naznačovať, že stroj dopadol na morskú hladinu neporušený. 
     

Tým by sa potvrdila teória, že lietadlo sa zrútilo po vysadení motorov v dôsledku prudkého poklesu vztlaku.

     

Skutočnosť, že jeden z pasažierov mal oblečenú záchrannú vestu, naznačuje, že predtým, ako lietadlo dopadlo na hladinu mora, uplynul určitý čas. Napriek tomu však piloti nevyslali núdzový signál. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona