Jedna z najväčších britských bánk chce vytvoriť vlastnú digitálnu menu

NETKY.SK • 19 Apríl 2021, 18:00 • 2 min
Jedna z najväčších britských bánk chce vytvoriť vlastnú digitálnu menu

VEĽKÁ BRITÁNIA - Britská centrálna banka a ministerstvo financií oznámili, že zriaďujú pracovnú skupinu na preskúmanie možnosti vytvorenia digitálnej meny centrálnej banky (CBDC).

slovakia

left justify in out

Cieľom je preskúmať riziká a príležitosti, ktoré by priniesol nový druh digitálnej meny. Emitovala by ju Bank of England pre domácnosti a firmy. Informuje o tom portál bbc.com.

 

img


Bank of England už skôr uviedla, že má záujem o digitálnu menu centrálnej banky, pretože "teraz je obdobie významnej zmeny peňazí a platieb". Používanie hotovosti v posledných rokoch neustále klesá a využívanie platieb debetnými a kreditnými kartami stúpa.

 

Ochrana pred bitcoinom 

Britská centrálna banka okrem toho považuje možnú vlastnú digitálnu menu za spôsob "vyhnutia sa rizikám nových foriem vytvárania súkromných mien", vrátane kryptomien, ako je bitcoin. "Ak sa CBDC zavedie, bude denominovaná v librách, rovnako ako bankovky," uviedla Bank of England.

 

img

 

"Akákoľvek CBDC by sa zaviedla súbežne s hotovosťou a bankovými vkladmi a nenahrádzala by ich," dodala banka.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona