Jedna z najlepších krajín vo futbale bude na Eure bez hlavného trénera

NETKY.SK • 24 Apríl 2021, 14:20 • 2 min
Jedna z najlepších krajín vo futbale bude na Eure bez hlavného trénera

LONDÝN - Futbalistov reprezentácie Walesu na majstrovstvách Európy nepovedie z postu hlavného trénera Ryan Giggs. Legendu Manchestru United totiž vyšetrovatelia obvinili z ublíženia na zdraví.

slovakia

left justify in out

Giggsa vyšetrovali od novembra 2020. Na základe zozbieraných dôkazov mal napadnúť minimálne dve ženy, jedna z nich mala utrpieť ľahšie zranenia, ale hospitalizáciu nepotrebovala. Giggs všetky obvinenia odmieta.

 

Kariéra 

Niekdajší skvelý krídelník v kariére odohral rekordných 963 zápasov v drese Manchestru United a nastrieľal v nich 114 gólov. Na Old Trafforde získal 13 majstrovských titulov. S united sa stal aj víťazom Ligy majstrov ako kapitán. reprezentácii Walesu pridal 12 gólov v 64 zápasoch. Na lavičku semifinalistu ME 2016 zasadol v roku 2018.

 

img

 

Náhrada za Giggsa 
Štyridsaťsedemročný Ryan Giggs je hlavným koučom národného tímu Walesu od roku 2018, no v ostatných dueloch svojich zverencov na lavičke chýbal. Už v novembri 2020 za neho zaskakovali jeho asistent Robert Page a Albert Stuivenberg, ktorí si to zopakovali aj v marci 2021. Waleská futbalová asociácia (FAW) už potvrdila, že Robert Page bude koučom Walesanov aj na odloženom Eure.

 

img


Futbalová reprezentácia Walesu sa na ME predstaví v základnej A-skupine a postupne nastúpi proti výberom Švajčiarska, Turecka a Talianska. Prvé dve stretnutia absolvujú Walesania v azerbajdžanskom Baku, tretí v Ríme.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies