Jedlá pre deti

NETKY.SK • 19 Júl 2015, 17:00 • 2 min
Jedlá pre deti

BRATISLAVA - Príprava domáceho jedla je ten najlepší spôsob ako sa uistiť, že váš drobček dostáva tú najlepšiu výživu plnú vitamínov a bez umelých farbív, príchutí alebo iných prídavných látok, ktoré bruško dieťatka jednoducho nepotrebuje.

slovakia

left justify in out

Deti po prvom roku života môžu jesť takmer všetko. Každému z nás je zrejmé, že potrebujú pestrú a zdravú stravu. Základ by mal tvoriť chlieb, obilniny, ovocie, zelenina. Dôležité sú bielkoviny, ktoré sa získavajú z mäsa, rýb, sójových výrobkov, strukovín a obilnín.

 

Aj keď detský organizmus pri dostatku pohybu dokáže spáliť aj kalorickejšie jedlá a sladkosti, vyvážená strava je nevyhnutná pre jeho rast a zdravý vývoj. A keďže všetky deti milujú najmä sladké jedlá striedajte ich s tými zdravými, menej tučnými.

 

Stravovacie návyky sa formujú od raného veku, preto je dobré deti naučiť brať stravovanie ako samostatnú činnosť.

 

Dieťaťu treba dať na tanier primerané množstvo, aby sa naučilo zjesť všetko. Veľká porcia môže pôsobiť odstrašujúco, a dieťa si dá radšej malú sladkosť. Koľko jedla má dieťa zjesť, nám musí ukázať ono samo. My rodičia sa musíme riadiť jeho potrebou a nie našou predstavou o množstve a častosti jedla.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona