Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
25. okt. 2020Aurel
BratislavaBratislava 14°
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
21.11.2016 09:00 Gurmán
Jedlá na víne
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
21.11.2016 09:00 Gurmán

Jedlá na víne



BRATISLAVA - Umenie skombinovať víno s jedlom je založené na vnútornej rovnováhe samotného vína a jedla. Keď sa použije víno pri príprave pokrmov, jedlá sú jemnejšie, chutnejšie a majú lepšiu arómu.


Na dnes sme pre Vás pripravili:

Bravčové na víne

 

Úplne obyčajný a jednoduchý recept, len miesto vody víno a chuť bude zaručene iná.

 

Suroviny pre 4 osoby:

4 rezne z bravčového mäsa, 100 ml bieleho suchého vína, 1 PL hladkej múky, 2 strúčiky cesnaku, olej, soľ, mleté čierne korenie,

 

Príprava:

Rezne naklepeme osolíme, okoreníme a poprášime múkou. Následne ich prudko opečieme na oleji. Podlejeme vínom, prípadne trochou vody, pridáme cesnak a udusíme do mäkka. Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.

 

Čas prípravy: 90 minút

 

UTOROK 22.11.2016

Hruška vo víne

 

Týmto jednoduchým receptom určite zapôsobíte na všetkých maškrtníkov.

 

Suroviny pre 4 osoby:

4 hrušky, 4 PL trstinového cukru, 6 dcl červeného vína, 2 celé škorice, 5 klinčekov, 1 badián, 1 kardamon,

 

Príprava:

V hrnci skaramelizujte cukor, opatrne prilejte víno a pridajte ostatné ingrediencie. Nechajte prevariť a ponorte celé olúpané hrušky aj so stopkou. Varte asi 30 minút. Podávajte ozdobené šľahačkou, alebo s vanilkovou zmrzlinou.

 

 

 

Čas prípravy: 45 minút

 

STREDA 23.11.2016

Losos na víne

 

Losos sa považuje za jednu z najtučnejších rýb, ale k ju nebude vyprážať a pripravíte ju podľa nášho receptu, určite nikomu neuškodí.

 

Suroviny pre 4 osoby:

4 filety z lososa, 120 g šalotky, 1 dcl bieleho suchého vína, 1 dcl smotany na šľahanie, 2 PL masla, 1 ČL vinného octu, 15 ks cherry paradajok, 1 malý karfiol, soľ, mleté čierne korenie, zázvor, škorica, majorán, petržlenovú vňať, olej,

 

Príprava:

Filety z lososa osolíme, okoreníme a z oboch strán opečieme na oleji. Odložíme na bok. Do výpeku dáme nakrájanú šalotku, víno, trošku soli, korenia, strúhaného zázvoru, majoránu, vinný ocot, šľahačku a uvaríme. Medzi tým si v slanej vode uvaríme karfiol rozobratý na ružičky. Necháme ho mierne vychladnúť a spolu s paradajkami ho orestujeme na masle. Na záver posypeme petržlenovou vňaťou. Na taniere položíme lososa, prelejeme šalotkovou šťavou a ako prílohu naservírujeme karfiol s paradajkami.

 

Čas prípravy: 90 minút

 

ŠTVRTOK 24.11.2016

Hovädzí vývar s vínom

 

V týchto chladných jesenných dňoch nie je nič lepšie na zahriatie ako teplá polievka.

 

Suroviny pre 4 osoby:

1 liter vývaru, 0,5 litra bieleho vína, 1 PL masla, 1 dcl smotany na šľahanie, 1 ČL mletej škorice, 4 krajce chleba, syr na strúhanie,

 

Príprava:

Do hrnca dáme vývar, víno a spolu prevaríme. Opatrne prilejeme smotanu a spolu prehrejeme. Na masle z oboch strán opečieme chlieb. Položíme ho do tanierov, prelejeme polievkou a posypeme strúhaným syrom.

 


Čas prípravy: 45 minút

 

PIATOK 25.11.2016

Vínové keksy

 

Dobrota len s troch surovín. Nakoľko tento týždeň pripravujeme jedlá s vínom, nie je tomu inak ani dnes.

 

Suroviny:

1 palmarín, 20 dkg hladkej múky, 7 PL bieleho vína,

 

Príprava:

Palmarín, hladkú múku a biele víno zmiesime a necháme chvíľu odpočinúť. Rozvaľkáme, vykrajujeme formičkami rôzne tvary, ktoré po upečení obaľujeme v práškovom cukre.

 

Čas prípravy: 90 minút

 

Prajeme dobrú chuť.

 

Máte vlastné vyskúšané recepty? Budeme radi, ak nám ich pošlete na redakcia@netky.sk a zverejnením sa o ne podelíte s čitateľmi našej stránky.

 



reklama


reklama


Kríza, ktorú priniesol koronavírus, nás silno zasiahla. Vopred ďakujeme každému, kto zašle hoci len niekoľko centov na náš účet SK30 7500 0000 0040 2698 9329 Pomôžete tak ľudom, ktorí už roky pracujú pre vás, našich čitateľov, a to aj napriek nižšiemu platu či predĺženému pracovnému času.


Zdroj: NETKY.SK, SITA, TASR

Foto:  internet



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
NAJČÍTANEJŠIE
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok