Jedľa, ktorá ozdobí Námestie sv. Petra, dorazí tentoraz z Kalábrie

NETKY.SK • 24 November 2014, 22:20 • 2 min
Jedľa, ktorá ozdobí Námestie sv. Petra, dorazí tentoraz z Kalábrie

VATIKÁN - Námestie sv. Petra vo Vatikáne ozdobí v predvianočnom a vianočnom období roku 2014 jedľa z Apenín, konkrétne z končiarov nad obcou Fabrizia neďaleko Catanzara v provincii Kalábria.

slovakia

left justify in out

Viac ako 25-metrový strom najskôr prepraví helikoptéra z vrchov, aby s ňou následne zamierila posádka kamiónu do cieľovej destinácie. Tam očakávajú príchod vianočného stromu 4. decembra.

 

Neďaleko neho nebude chýbať ani tentoraz betlehem, ktorý bude v tomto roku darom nadácie, prevádzkujúcej dejisko slávnych operných inscenácií, Arenu vo Verone.  

 

Strom ozdobia zlaté a strieborné vianočné ozdoby, pripomínajúce žlto-bielu vatikánsku vlajku, slávnostné vysvietenie jedle je naplánované na 19. decembra. 

 

Tradíciu postavenia vianočných stromčekov na Námestí sv. Petra zaviedol v roku 1982 pápež Ján Pavol II. Po sviatkoch sa tieto stromy využívajú na charitatívne účely, konkrétne na výrobu detských hračiek.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies