Jediným obvineným v prípade havárie Germanwings zostáva Andreas Lubitz

NETKY.SK • 13 Jún 2015, 06:32 • 2 min
Jediným obvineným v prípade havárie Germanwings zostáva Andreas Lubitz

DÜSSELDORF - Druhý pilot nemeckej spoločnosti Germanwings Andreas Lubitz, ktorý vedome spôsobil marcovú tragédiu letu 4U9525, zostáva naďalej jediným obvineným ohľadom tohto prípadu. Informovala o tom dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Vyhlásenie nemeckej prokuratúry naznačuje, že sa zatiaľ neplánuje obvinenie Germanwings ani lekárov, ktorí Lubitza pred haváriou liečili. Kancelária düsseldorfskej prokuratúry však pripomenula, že vyšetrovanie pokračuje. Francúzska prokuratúra takisto tvrdí, že momentálne niet dostatok dôkazov na začatie konania voči aerolíniám Germanwings alebo ich materskej spoločnosti Lufthansa ohľadom nedbalosti, ktorá viedla k nešťastiu.

 

Nemecká prokuratúra medzitým potvrdila, že Lubitz sa nikomu nezdôveril so svojimi samovražednými zámermi, bude teda veľmi ťažké obviniť aj iné osoby. O jeho plánoch nevedela ani jeho priateľka, lekári či zamestnávateľ. Lubitz, trpiaci dlhodobými závažnými depresiami, 24. marca zámerne narazil Airbusom A320, smerujúcim z Barcelony do Düsseldorfu, do úbočia hory vo francúzskych Alpách, pričom zahynulo všetkých 150 ľudí na palube.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies