Jediným kandidátom na prvého predsedu najvyššieho správneho súdu je Jaroslav Macek

NETKY.SK • 2 Február 2021, 11:34 • 2 min
Jediným kandidátom na prvého predsedu najvyššieho správneho súdu je Jaroslav Macek

Na post prvého predsedu Najvyššieho správneho súdu kandiduje jediný človek, Jaroslav Macek. Voľba prebehne druhého marca.

slovakia

left justify in out

Jediným kandidátom na prvého predsedu Najvyššieho správneho súdu je predseda Okresného súdu Žilina Jaroslav Macek. Návrhy kandidátov na tento post bolo možné zasielať Súdnej rade SR do pondelka 1. februára. Túto možnosť využili iba podpredseda súdnej rady Miloš Kolek a člen súdnej rady Lajos Mészáros. Voľba predsedu bude 2. marca na zasadnutí súdnej rady, o čom informovala na svojej internetovej stránke.

„Ide o významného predstaviteľa slovenskej justície, ktorý prejavil mimoriadne zručnosti pri riadení Okresného súdu v Žiline, najmä v čase vytvárania Verejného registra partnerov verejného sektora. Osobne som ho nikdy nestretol, avšak zoznámil som sa s výsledkami jeho práce a životopisom. Dokazujú, že ide o uchádzača, ktorý disponuje morálnou silou a potrebnou profesionálnou výbavou na zvládnutie úlohy postaviť na zelenej lúke nový najvyšší súd v našom štáte,“ myslí si predseda súdnej rady Ján Mazák.

 

img

Jaroslav Macek sa 2. marca predstaví súdnej rade a následne bude odpovedať na otázky členov, ktoré by mali byť zamerané na doplnenie informácií o jeho morálnej i odbornej spôsobilosti. Musí získať nadpolovičnú väčšinu hlasov všetkých členov súdnej rady. „Vytvoriť od úplných základov jeden z troch najvyšších súdov nie je prechádzka letným parkom. Na takú úlohu si môže trúfnuť len taký justičný manažér, ktorý má nejaké skúsenosti s utváraním nových rozhodovacích štruktúr v súdnictve,“ uviedol Mazák. Výsledky vyhlásia priamo na zasadnutí súdnej rady. Funkčné obdobie predsedu Najvyššieho správneho súdu bude päť rokov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona