Jediný syn Bénazír Bhuttovej odštartoval svoju politickú kariéru

NETKY.SK • 28 December 2012, 08:04 • 2 min
Jediný syn Bénazír Bhuttovej odštartoval svoju politickú kariéru

Jediný syn Bénazír Bhuttovej odštartoval svoju politickú kariéru - Politika Jediný syn zavraždenej bývalej pakistanskej premiérky Bénazír Bhuttovej vo štvrtok pred tisíckami stúpencov vyhlásil, že bude ďalej niesť jej dedičstvo, informovala agentúra Reute

slovakia

left justify in out

img

Jediný syn zavraždenej bývalej pakistanskej premiérky Bénazír Bhuttovej vo štvrtok pred tisíckami stúpencov vyhlásil, že bude ďalej niesť jej dedičstvo, informovala agentúra Reuters.

"Som dedič mučenice,"povedal Bilavál Bhutto Zardárí v pakistanskej provincii Sindh pri príležitosti piateho výročia smrti svojej matky za prítomnosti stoviek vysokopostavených pakistanských predstaviteľov vrátane svojho otca, úradujúceho prezidenta Ásifa Alího Zardárího.

Bénazír Bhuttovú zastrelili počas politického mítingu v roku 2007. Jej syn vo svojom prvom prejave pred masovým zhromaždením, ktorý odvysielala aj pakistanská televízia, povedal: "Bhutto nie je len meno, je to posadnutosť, vášeň a láska. Môžete reťazami priviazať naše nohy k zemi, ale aj tak sa neprestaneme pohybovať."

Bilavál Bhutto Zardárí bol po smrti svojej matky vymenovaný za predsedu jej Pakistanskej ľudovej strany, vzhľadom na jeho nízky vek však za dočasného šéfa strany vymenovali jeho otca Ásifa Alího Zardárího. Bilavál stále nie je dostatočne starý na to, aby sa uchádzal vo voľbách, ktoré v Pakistane plánujú na jar budúceho roka, píše Reuters. Minimálny vek na účasť vo voľbách totiž predstavuje 25 rokov a Bhuttovej syn tento vek dosiahne až v septembri 2013. Vyšetrovanie OSN preukázalo, že pakistanské úrady zlyhali v jej ochrane i v dôkladnom prešetrení okolností jej smrti.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona