Jediný Slovák v kádri Miškovca si želal drámu až do konca: Musíme zlepšiť disciplínu, tvrdí Tomáš Slovák

NETKY.SK • 19 September 2018, 16:56 • 2 min
Jediný Slovák v kádri Miškovca si želal drámu až do konca: Musíme zlepšiť disciplínu, tvrdí Tomáš Slovák

KOŠICE - Jeden z dvoch maďarských zástupcov v Tipsport lige DVTK Jegesmedvék Miškovec má v tíme piatich Kanaďanov vrátane hlavného trénera Glena Hanlona, ale len jedného Slováka.

slovakia

left justify in out

A to doslova. Dres maďarského vicemajstra si oblieka 35-ročný obranca Tomáš Slovák. Po utorkovej prehre svojho tímu v Košiciach nebol nadšený. V zápase rozdielnych tretín v prostrednej časti ambiciózny maďarský tím znížil z 0:4 na 3:4, ale v záverečnej 20-minútovke inkasoval dva góly a zápas nezdramatizoval podľa svojich predstáv.

"Spokojnosť určite nemôže byť najmä s prvou tretinou. V druhej sme síce zabrali, znížili sme, ale oslabeniami sme si to ´pokašľali´. V každom zápase chceme zbierať body. Špeciálne v Košiciach som si želal, aby to bolo tesné až do konca a bolo o čo hrať. Mohla to byť dráma, ale potom sme si to, ako som už povedal - pokašľali," skonštatoval Tomáš Slovák v šatni po zápase.

Na otázku, čo rozhodlo o prehre maďarského tímu v historicky prvom súťažnom súboji so 77 km vzdialeným susedom spoza hraníc, T. Slovák odpovedal: "Hralo sa na veľkom ihrisku, ale v Košiciach je to tak a rovnaké pre každého. Na to sa nemôžeme vyhovárať. Musíme sa však vyvarovať vylúčení. Niektoré boli úplne zbytočné, disciplína sa musí zlepšiť." Slovák v minulosti hrával v KHL, AHL, Fínsku, Švédsku, Bielorusku, viacerých českých aj slovenských kluboch vrátane Košíc. Tento zápas bol teda v drese maďarského družstva trochu špecifický. "Áno, bolo to špecifické. Prišla rodina aj známi, chceli sme niečo uhrať. Vyzeralo to sľubne, ale...," uzavrel T. Slovák.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona