Jediný odsúdený za vraždu britskej študentky žiada o obnovu procesu

NETKY.SK • 2 August 2016, 17:49 • 2 min
Jediný odsúdený za vraždu britskej študentky žiada o obnovu procesu

FLORENCIA - Neobjasnený prípad vraždy britskej študentky Meredith Kercherovej v Taliansku bude mať možno pokračovanie.

slovakia

left justify in out

Jediný právoplatne odsúdený v prípade Rudy Guede totiž prostredníctvom právnych zástupcov podal na odvolací súd vo Florencii žiadosť o obnovenie procesu, ktorú obhajoba zdôvodňuje protirečením medzi Guedeho odsúdením a oslobodením Američanky Amandy Knoxovej a jej priateľa Raffaeleho Sollecita v rovnakej kauze.

Informácie priniesli dnes talianske médiá a rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF.

 

Vyšetrovatelia predtým pri posudzovaní Guedeho zodpovednosti dospeli k záveru, že nekonal sám. Oboch ďalších podozrivých a obžalovaných však justícia v marci 2015 definitívne oslobodila.

 

Už vtedy Guede, ktorý si vo Viterbe severne od Ríma odpykáva 16-ročný trest väzenia za napomáhanie pri vražde 21-ročnej Britky, avizoval, že sa bude usilovať o obnovenie súdneho konania.

 

K predmetnému hrdelnému zločinu došlo v novembri 2007 v talianskom meste Perugia. Pátranie po motíve a páchateľoch brutálnej vraždy trvalo niekoľko rokov, aby sa nakoniec skončilo neúspešne.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona