Jediný gól môže Albáncov posunúť do osemfinále

NETKY.SK • 20 Jún 2016, 11:52 • 2 min
Jediný gól môže Albáncov posunúť do osemfinále

LYON - Premiérový gól na majstrovstvách Európy v histórii a prvá výhra po 68 rokoch nad Rumunskom môže znamenať pre Albánsko v konečnom účtovaní postup do osemfinále tohtoročných futbalových ME vo Francúzsku. Rumuni boli v nedeľňajšom večernom stretnutí lepším tímom, mali 59-percentné držanie lopty, o 222 prihrávok viac a nastrelili aj brvno. Napriek tomu o osude rozhodla 43. minúta a dlhočizný center Lediana Memushaja z pravej strany, ktorý našiel hlavu Armanda Sadika a ten preloboval brankára Cipriana Tatarusana.

slovakia

left justify in out

"Urobili sme veľkú radosť Albáncom nielen doma, ale aj tým, ktorí sú roztrúsení všade vo svete. Očakávali sme úvodný rumunský tlak, ale veľmi dobre sme bránili. Nedali sme im veľa priestoru a pokúšali sa o protiútoky. Nebolo to však jednoduché, lebo oni nás napádali so stredopoliarmi aj obrancami. Urobili sme aj chyby, ale naplnili sme našu najlepšiu stratégiu. Po tomto zápase nám stúpne sebavedomie, verím, že ešte budeme pokračovať v turnaji. Som pozitivista, myslím si, že si to zaslúžime. Aj v prvých dvoch zápasoch na turnaji sme ukázali, že sa môžeme porovnávať s veľkými súpermi. V najbližších dňoch budem viesť hráčov tak, že v sobotu alebo v nedeľu odohrajú ešte jeden zápas," povedal po stretnutí šťastný kouč Albáncov Gianni de Biasi.

 

"Sú to obrovské emócie. Dosiahli sme svoj cieľ a to nás robí šťastnými. Som rád, že som strelil gól, ale pochvala patrí celému mužstvu. Bolo to veľmi emotívne, keď som uvidel loptu v sieti, ani to neviem opísať. Ešte viac ma potešilo, keď som videl všetkých Albáncov tešiť sa," uviedol prvý strelec albánskeho gólu na majstrovstvách Európy Sadiku.

 

Bola to len tretia prehra Rumunska s Albánskom v histórii, naposledy sa Albánci tešili v máji 1948 na Balkánskom pohári. Celková bilancia hovorí jasne v prospech Rumunov, ktorí v 17. meraniach síl zvíťazili jedenásťkrát, trikrát remizovali a trikrát prehrali. Napriek tomu však zverenci trénera Anghela Iordanesca dosiahli na ME 2016 jeden bod a cestujú domov. Albánci majú na konte tri body a počkajú si do stredy večera, či postúpia do vyraďovacích bojov. Pri formáte aktuálneho európskeho šampionátu okrem prvých dvoch tímov z každej zo šiestich základných skupín postúpia do osemfinále aj najlepšie štyri tímy na tretích miestach.

 

"Prehra je prehra a je nám ľúto, ako to celé dopadlo. Zápas sme začali dobre. Mali sme šance a kontrolovali hru. Potom sme urobili chybu a pykali inkasovaným gólom. Po zmene strán sme sa snažili súperovi vnútiť svoj štýl, ale neskórovali sme. Albáncom pomohli aj ich skvelí fanúšikovia. Táto prehra je veľmi bolestivá. Predtým sme zahrali dobre proti Francúzom a utvorili si veľa príležitostí so Švajčiarmi. Pýtate sa, či sme si nezaslúžili postúpiť? Áno aj nie. Keď nedokážete zvíťaziť, asi si postup nezaslúžite," dodal kouč Rumunov Iordanescu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies