Jedinečnou príležitosťou pre slovenský cestovný ruch budú MS v hokeji 2011

NETKY.SK • 14 December 2010, 10:42 • 2 min
Jedinečnou príležitosťou pre slovenský cestovný ruch budú MS v hokeji 2011

Jedinečnou príležitosťou pre slovenský cestovný ruch budú MS v hokeji 2011

slovakia

left justify in out

img

Jedinečnou príležitosťou pre slovenský cestovný ruch (CR) budú podľa generálneho riaditeľa Slovenskej agentúry pre cestovný ruch (SACR) Petra Belinského v roku 2011 Majstrovstvá sveta v hokeji.
      "Našim cieľom je motivovať očakávaných vyše 330.000 zahraničných návštevníkov podujatia, aby zažili krásy Slovenska a vrátili sa v budúcnosti opäť k nám," uviedol na dnešnej tlačovej besede Belinský. SR má podľa neho jedinečnú šancu profilovať sa ako turisticky zaujímavá krajina.
      Cestovný ruch je podľa Belinského zatiaľ nevyužitým potenciálom SR. "Cestovný ruch na Slovensku má však potenciál prispievať k tvorbe HDP výrazne vyšším percentom v porovnaní s tým, ako je tomu teraz," myslí si šéf SACR. V súčasnosti podiel cestovného ruchu na HDP Slovenska dosahuje 2,6 %. Snahou SACR bude podľa Belinského to, aby percento podielu cestovného ruchu na HDP v budúcnosti rástlo.
      SACR je štátna príspevková organizácia špecializovaná na marketing a štátnu propagáciu cestovného ruchu SR. Bola zriadená Ministerstvom hospodárstva SR v roku 1995. Vykonáva marketing CR na celoštátnej úrovni, poskytuje informácie o možnostiach CR na Slovensku, propaguje Slovensko ako cieľovú krajinu CR, prispieva k tvorbe pozitívneho obrazu Slovenska v zahraničí a podporuje predaj produktov CR SR. SACR je oprávnená vykonávať oficiálne zastúpenia v zahraničí a vytvárať detašované pracoviská v tuzemsku a v zahraničí. Od 1. novembra 2010 prešli kompetencie v oblasti cestovného ruchu z Ministerstva kultúry a cestovného ruchu SR na Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies