Jedinečné vozidlo: Rolls-Royce Maharaja Phantom Drophead Coupé

NETKY.SK • 18 December 2014, 17:00 • 2 min
Jedinečné vozidlo: Rolls-Royce Maharaja Phantom Drophead Coupé

BRATISLAVA - Rolls-Royce Maharaja Phantom Drophead Coupé, jedinečné vozidlo vyrobené v rámci programu Bespoke exkluzívne pre klientov v Dubaji, bolo predstavené verejnosti v showroome AGMC Rolls-Royce.

slovakia

left justify in out

Pri koncepčnom návrhu a ručnej výrobe tohto nesmierne pútavého a nádherného modelu sa špecialisti firmy Rolls-Royce v Goodwoode inšpirovali zlatým vekom radžov, aby si uctili spriaznenosť Indie s touto super luxusnou značkou. Pred sto rokmi stáli indickí princovia a maharadžovia spoločne na začiatku toho, čo dnes možno označiť za jeden z najdlhších vzťahov s jedným výrobcom automobilov. V priebehu polstoročia kúpili viac ako 840 unikátnych motorových vozidiel Rolls-Royce, a tým výrobcu „najlepšieho automobilu na svete“ posunuli na nevídanú úroveň nielen z hľadiska návrhu a konštrukčného vyhotovenia, ale aj luxusu. Rolls-Royce Motor Cars sa dnes vracia k zlatému veku automobilového dedičstva Indie v podobe kolekcie vozidiel Bespoke, ktorá sa inšpirovala automobilmi maharadžov. Prvým z nich je práve Rolls-Royce Maharaja Phantom Drophead Coupé.

 

„Dubaj je jediný trh na svete, na ktorý sa toto mimoriadne a jedinečné vozidlo, Bespoke Phantom Drophead Coupé, dostane. Jeho zrod trval dva roky a nie je iba naším neuveriteľným majstrovským dielom, ale aj vyjadrením významu, ktorý spoločnosť Rolls-Royce Motor Cars prikladá tomuto trhu,“ vysvetľuje Osman Abdelmoneim, generálny riaditeľ AGMC.

 

Model vyzdvihujúci exkluzívnosť a jedinečnosť známeho programu Bespoke spoločnosti Rolls-Royce Motor Cars už vyvolal veľký záujem u miestnych automobilových fanúšikov v Dubaji a aj klientov z radov indickej komunity, ktorí vyhľadávajú maximálny luxus a mieru individuality. „Naši klienti požadujú špičkovú kvalitu, nezvyčajnosť a jedinečnosť. Tieto vlastnosti sú príznačné pre každý automobil Rolls-Royce a na vozidle Rolls-Royce Maharaja Phantom Drophead Coupé sa nedajú prehliadnuť,“ dodal Abdelmoneim.

 

 

Rolls-Royce Phantom Coupé prešiel množstvom malých zmien, aby sa v podobe tohto mimoriadneho modelu znovu zaskvel zlatý vek radžov. Exteriér superluxusu na štyroch kolesách inšpirovaný indickými vladármi oslní farbou v odtieni bieleho kararského mramoru s emblémom páva, indického národného vtáka, a smaragdovozelenou coachline. Po odklopení strechy, ktorá je tiež tmavozelená, sa objaví krásny kryt zdobený motívom páva zapracovaného do loga značky – dokonalý doplnok k pávovi na kapote vozidla. Aj interiér sa vyznačuje jasnými farbami elegantne skombinovanými s kožou vo svetlokrémovom odtieni s výraznými smaragdovozelenými prvkami doplnenými intarziou – logom značky na prednom paneli a na opierkach rúk. Precíznejšie vypracované smaragdovozelené a kobaltovomodré pávie motívy sú vyšité na opierkach hlavy a pávie perá sa objavujú aj na bočných a stredových opierkach na ruky. Farebné ladenie interiéru dopĺňajú aj hodiny Bespoke Maharaja Peacock s kobaltovomodrými a jantárovými prvkami.

 

Phantom je špičkový model vozidiel Rolls-Royce. Zrodil sa z túžby vyrobiť najlepší automobil na svete, a preto sa pri jeho návrhu nerobili nijaké kompromisy. Práve táto túžba v kombinácii s možnosťou vyhovieť požiadavkám klienta v rámci programu Bespoke viedla k vzniku absolútne jedinečného automobilu predstavujúceho modernú interpretáciu luxusu a špičkový dopravný prostriedok.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona