Jedinečné vianočné mesto, ktoré produkuje konzumnú stránku najkrajšieho sviatku

NETKY.SK • 9 November 2020, 15:46 • 2 min
Jedinečné vianočné mesto, ktoré produkuje konzumnú stránku najkrajšieho sviatku

Slovenský milovník Číny priniesol zaujímavé video, v ktorom opísal fenomenálne miesto. Z neho totiž možno pochádzajú aj dekorácie či darčeky vo vašich vianočných príbytkoch.

slovakia

left justify in out

Pavel Dvořák ukázal veľkú vzorkovňu všetkého, čo sa týka Vianoc, no pozrel sa aj na miesto, kde sa samotné mnohé vianočné dekorácie vyrábajú.

 

 

Bol prekvapený, že na stanici boli veľké rady. Poznamenal, že aj z toho je vidieť, že nákaza nového koronavírusu už v najľudnatejšej krajine sveta nie je. „Všetko tu žije, doprava už funguje bez problémov, po krajine sa dá cestovať koľko človek chce,“ vysvetlil s tým, že náročné nie sú ani kontroly. „Dokonca mi nekontrolovali ani zdravotný kód, klasika, len pas a lístok na vlak,“ povedal sinológ cestou do vianočného mesta.

 

Dvořák v Číne pôsobí už dlhodobo a jeho majželkou je Číňanka. Jeho cesta do mesta Yiwu smerovala aj do továrne na vianočné ozdoby, ale aj do časti, ktorá dáva tomuto mestu titul najväčšie obchodné miesto na svete. „V centre mesta je postavená taká obrovská budova, niečo ako obchodný dom, ale má to desiatky kilometrov štvorcových, päť až sedem poschodí a všade sú tisíce vzorkovní,“ vysvetlil s tým, že sú tu aj rôzne vianočné ozdoby, ale aj rôzne darčeky na Vianoce.

 

 

Práve pre koronavírus po celom svete je to tam teraz vyľudnené, aj preto túto továreň na Vianoce, ako to nazval tlmočník pochádzajúci zo Slovenska, teraz nenavštevujú zahraniční obchodníci. Práve z mesta Yiwu sa tak môže nachádzať aj veľké množstvo našich dekorácií, ktoré nám na Vianoce spríjemnia atmosféru najkrajšieho sviatku. Z danej továrne na Vianoce Dvořák chystá veľkú reportáž. V Číne pôsobil aj ďalší Slovák, Jaroslav Kurťák, ktorý priniesol video, ako to vyzerá na čínskych vianočných trhoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona