Jediné letisko na Malte postihol požiar, po dvoch hodinách ho znovu otvorili

NETKY.SK • 20 Február 2018, 19:44 • 2 min
Jediné letisko na Malte postihol požiar, po dvoch hodinách ho znovu otvorili

VALLETA - Predstavitelia jediného letiska na Malte oznámili, že jeho utorkové zatvorenie na dve hodiny si vynútil požiar, ktorý vznikol v miestnosti s pumpami pre akvárium.

slovakia

left justify in out

Situácia si vyžiadala aj odklonenie šiestich príletov na Sicíliu. Informovala o tom tlačová agentúra AP. Pri požiari nikto neutrpel zranenia. Oheň sa rozhorel v miestnosti, kde sa nachádzajú pumpy pre dekoratívne akvárium s rybičkami, umiestnené v príletovej hale medzinárodného letiska.

 

Predstavitelia letiska dodali, že evakuovali stovky pasažierov a požiar ovplyvnil celkovo 16 letov; desať odletov odložili na neskôr a šesť príletov presmerovali do mesta Catania na neďalekom talianskom ostrove Sicília.

 

Keď letisko znovu otvorili, presmerované lety sa vrátili na Maltu. Tamojšie medzinárodné letisko je jediné na tomto ostrove v Stredozemnom mori a nachádza sa päť kilometrov juhozápadne od hlavného mesta Valletta. Denník Times of Malta vychádzajúci v angličtine v skoršej správe napísal, že oheň údajne vypukol približne o 13.15 h miestneho času (SEČ).

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona