Jediná hlasovala proti Matovičovi, teraz sa musí vysťahovať z Úradu vlády

NETKY.SK • 26 Január 2021, 12:25 • 2 min
Jediná hlasovala proti Matovičovi, teraz sa musí vysťahovať z Úradu vlády

BRATISLAVA - Veronika Remišová v pondelok 18. januára pre Denník N skonštatovala, že jej strana už žiadne plošné testovanie v budúcnosti nepodporí. Spomenula tiež, že vláda do debaty o testovaní nezapojila odborníkov.

slovakia

left justify in out

Po rozhodnutí vicepremiérky a ministerky pre regionálny rozvoj Veroniky Remišovej nepodporiť pri hlasovaní návrh Igora Matoviča. Nepodporenie plošného testovania s veľkou pravdepodobnnosťou urýchlilo jej sťahovanie z budovy Úradu vlády SR, ktorá je sídlom premiéra. Remišovej ministerstvo má nájomnú zmluvu s úradom vlády len do konca júna tohto roku a upozornenie na jej ukončenie zrejme nie je úradné oznámenie, ktoré prišlo zhodou okolností práve v čase nezhôd medzi lídrami najväčšej a najmenšej vládnej strany. 


 „Pri takto dôležitom dokumente by som uvítala zapojenie odborníkov aj počas rokovania vlády, aby s nimi mohla diskutovať vláda ako celok. Tento postup som aj navrhovala,” uviedl  Remišová a dodala, že Matovič by mal zmeniť komunikáciu a vytvoriť si špeciálny tím.

 

ĎAKUJEM VÁM. Aj tým, ktorí prišli. Aj tým, ktorí to všetko zorganizovali. #ZaZdravéSlovensko💚

Uverejnil používateľ Igor Matovic Nedeľa 24. januára 2021

 

Premiér obviňoval Remišovú a vicepremiéra a predsedu SaS Richarda Sulíka.  Hneď v nasledujúci deň v utorok 19. januára dostalo ministerstvo regionálneho rozvoja list od vedúceho Úradu vlády SR Júliusa Jakaba. Okrem sumarizácie údajov o prenájme je v ňom upozornenie, aby Remišová do 30. júna odovzdala priestory. Na zvláštne sťahovanie Remišovej ako prvý upozornil web ereport.sk. „Nebudeme to komentovať. Dlhodobo hľadáme nové priestory, do ktorých chceme presťahovať ministerstvo,“ odpísal tlačový odbor Remišovej. Vedúci Úradu vlády Jakab na otázky Denníka N zatiaľ neodpovedal.

 

List od vedúceho úradu vlády Júliusa Jakaba mohol vyznieť ako trest od premiéra Igora Matoviča za to, že nesúhlasila s plošným testovaním. Matovič ale vraví, že vôbec netušil, že je Remišová v prenájme na úrade vlády. Odmieta tiež, že by čokoľvek s listom pre jej ministerstvo mal, alebo že by sa jej takto chcel pomstiť, povedal pre Denníku N.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies