Jedenásť študentov sa v Trnave priotrávilo plynom! Skončili v nemocnici

NETKY.SK • 5 Jún 2017, 15:54 • 2 min
Jedenásť študentov sa v Trnave priotrávilo plynom! Skončili v nemocnici

TRNAVA – Jedenásť študentov Strednej zdravotníckej školy v Trnave s dýchacími ťažkosťami a bolesťami hlavy previezli záchranári Falck na vyšetrenie do nemocnice. Podľa hovorcu záchranárov Vladimíra Vanka sa priotrávili plynom. Hasiči však v objekte nič nenamerali.

slovakia

left justify in out

Riaditeľka školy Valburga Lobotková povedala, že napoludnie sa začal zo suterénu šíriť nepríjemný zápach, ktorý spôsoboval podráždenie slizníc, žiaci kašľali, štípali ich nosné dutiny a oči. „Školu sme evakuovali a privolali sme záchranné zložky. Prístroje hasičov nič nenamerali, ale samotní hasiči zápach tiež cítili. Odobrali vzorky vzduchu, výsledok rozboru bude známy až neskôr,“ povedala Lobotková. V suteréne sa podľa nej nenachádza plynový kotol, ani žiadny iný spotrebič na plyn. Podľa nepotvrdených informácií tam pravdepodobne niekto vystriekal obranný sprej.

Záchranári jedenástim žiakom zistili zvýšený tlak a podráždené slizníc, preto ich previezli na detské oddelenie Fakultnej nemocnice v Trnave.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
redaktor 77
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies