Jeden zo zatknutých funkcionárov FIFA súhlasil s vydaním do USA

NETKY.SK • 10 Júl 2015, 17:15 • 2 min
Jeden zo zatknutých funkcionárov FIFA súhlasil s vydaním do USA

BERN - Jeden zo siedmich vo Švajčiarsku zadržiavaných vysokých predstaviteľov FIFA bude vydaný na ďalšie vyšetrovanie do Spojených štátov amerických.

slovakia

left justify in out

Švajčiarsky federálny úrad pre spravodlivosť odmietol identifikovať dotyčného funkcionára z dôvodu, že si to sám neželal. Rozhodnutie o extradícii padlo vo štvrtok popoludní a podľa švajčiarskych zákonov v USA sa musí hlásiť policajnej eskorte do desiatich dní.

 

Cieľom amerických vyšetrovateľov je dosiahnuť, aby všetci siedmi bývalí vysokopostavení činovníci FIFA sa napokon museli spovedať pred americkým federálnym súdom z obvinení z korupcie, prania špinavých peňazí a vydierania. Oni sa tomu všemožne vzpierajú. 

 

Sedmičku zadržali ešte 27. mája v luxusnom hoteli v Zürichu, Američania formálne zažiadali o ich extradíciu do USA až začiatkom júla. Americká strana hovorí v súvislosti so zadržanými o úplatkoch a sprenevere až 150 miliónov dolárov, ktoré sa mali udiať počas 24 rokov ich úradovania vo vysokých funkciách FIFA vrátane výkonného výboru. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona