Jeden zo zadržaných džihádistov pravdepodobne spáchal samovraždu

NETKY.SK • 30 August 2017, 18:03 • 2 min
Jeden zo zadržaných džihádistov pravdepodobne spáchal samovraždu

BERLÍN - Sýrčana, ktorého zadržali v Nemecku pre podozrenie z členstva v teroristickej organizácii, našli obeseného v jeho väzenskej cele v nápravnom zariadení v Hamburgu.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra AP. Muža ktorého nemecké úrady identifikovali len ako 40-ročného Abdullaha K., našli obeseného dnes ráno pri bežnej kontrole. Podľa predstaviteľa nápravného zariadenia v Hamburgu neboli u Abdullaha K. v minulosti pozorované "sklony k samovražde" a na minulotýždňovom psychologickom vyšetrení pôsobil "vyrovnane".

 

Abdullah K., ktorého spolu s Mustafom K., Sultanom K. a Ahmedom K. zadržali v júni, čelil v Nemecku obvineniu z členstva v teroristickej organizácii. Všetci štyria boli od konca roku 2012 členmi skupiny Front an-Nusra a v jej radoch sa v meste Rás al-Ajn zapojili do bojov proti sýrskym vládnym silám.

 

Mustafu a Sultana obvinila nemecká prokuratúra aj z vojnových zločinov, ktorých sa údajne dopustili tým, že sa v Rás al-Ajne podieľali na vyháňaní obyvateľov z ich domovov a drancovaní ich majetku.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies